Forside » Gæsteindlæg

Optimér din WordPress-side med plugins

Når det kommer til CMS, er der ingen over eller på niveau med WordPress. Det lettilgængelige open source content management system er det suverænt mest foretrukne i verden. Det skyldes blandt andet systemets brugervenlighed, men i høj grad også det store udvalg af plugins, der er tilgængelige i WordPress. Plugins er små udvidelser eller programmer, du kan tilføje til din WordPress side. Plugins giver dig mulighed for at give din WordPress side en masse lækre funktioner, uden at skulle kunne nogen form for kode. Med andre ord svarer et plugin i WordPress til en app på din smartphone.

De bedste plugins til WordPress
Der findes et hav af forskellige plugins til WordPress, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilke plugins der passer til netop din side. Hvis du vil vide, hvilke plugins der passer til din side og generelt lære at udnytte WordPress optimalt, så kan et WordPress kursus anbefales.

Som nævnt findes der et utal af plugins. I resten af artiklen kan du læse om 6 gratis og let anvendelige plugins, der er brugbare på stort set alle former for sider:

WordPress SEO by Yoast – SEO
Når man har en hjemmeside, vil man gerne have, at folk kan finde den. Her er SEO en vigtig faktor. WordPress er i sig selv meget SEO venligt, men med et WordPress SEO by Yoast plugin sikrer du, at din SEO er i top. Det hjælper dig med at lave bedre content, og gør det nemt at se, om du har optimeret dit indhold.

Google Analytics by Yoast – Kortlægning af trafik på hjemmeside
Der er mange måder at koble din hjemmeside sammen med Google Analytics, men den nemmeste er at bruge dette plugin. Det giver dig mulighed for at spore dine besøgende og finde ud af, hvad de laver, når de besøger din hjemmeside. Med andre ord kortlægger du al trafikken på din hjemmeside.

Vil du se hvordan du kan opsætte Google Analytics by Yoast i WordPress, så se denne guide!

Contact Form 7 – Kontaktformular
Uanset hvilken form for hjemmeside du har, er det altid en god idé, at give dine besøgende mulighed for at kontakte dig. Her er en kontaktformular en god løsning, og til det er Contact Form 7 meget anvendelig. Contact Form 7 har en standard kontaktformular, men hvis du ønsker det, kan du også lave din egen kontaktformular.

Zopim – Chat
Undersøgelser viser, at mange forlader en hjemmeside, og specielt en webshop, hvis ikke de kan få svar på deres spørgsmål hurtigt. Med Zopim får du en live chat funktion, så du hurtigt kan hjælpe dine besøgende. Der er mulighed for at chatte med flere forskellige personer i individuelle vinduer, så du ikke skal chatte med alle på én gang.
Woocommerce – Webshop
Woocommerce er et plugin, der giver dig mulighed for at oprette en webshop, hvorfra du kan sælge dine produkter. Woocommerce er specielt god til mindre webshops med få produkter. Med Woocommerce kan du designe din webshop efter eget ønske, og det er nemt at holde øje med salg, anmeldelser og lagerbeholdning.

BackWPup – Backup i skyen
Lige meget hvad du laver, er det altid godt med en backup. Med dette plugin kan du gratis gemme din backup i skyen, for eksempel i Dropbox. Så hvis uheldet er ude, kan du med blot en enkelt backup fil gendanne en installation på din side.

Vælg de plugins der matcher dine behov
Nu har du læst om nogle af de gode plugins, WordPress tilbyder. Men som sagt er der rigtigt mange andre at vælge imellem. Det vigtigste, når du vælger, hvilke plugins du vil bruge, er, at de passer til netop den form for hjemmeside, du har eller ønsker at have. Hvis det virker uoverskueligt, så kan det som sagt være en god ide at tage på et WordPress kursus hos enten en kursusudbyder eller tage et online kursus.

Summary
Optimér din WordPress-side med plugins
Article Name
Optimér din WordPress-side med plugins
Description
Når det kommer til CMS, er der ingen over eller på niveau med WordPress. Det lettilgængelige open source content management system er det suverænt mest foretrukne i verden. Det skyldes…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 27 mar 2015 - 1 Kommentar

Skrevet af Martin M. Jørgensen

1 Kommentar »

  • camaro diecast - 27 maj 2015 kl. 20:47

    camaro diecast

    Optimér din WordPress-side med plugins | IT-Artikler.dk