Forside » Gæsteindlæg

Optimer din IT-virksomhed og dine evner og få mere succes sådan her

Annonce

IT-verdenen er præget af meget kodning, data, teori og nørderi, men der er også behov for et mere menneskeligt aspekt. Ofte når noget skal formidles fra jeres IT-virksomhed ud til kunderne, til samarbejdspartnere eller andre steder end internt, kan det være besværligt og udfordrende for ikke-IT-folk at forstå meningen og sproget, da det ofte er meget tungt. Det kan altså være en god ide at ændre lidt på kommunikationen og arbejdsgangene i virksomheden, så I kan appellere bredere og få en bedre dialog med kunder og samarbejdspartnere.

Social intelligens er også vigtig i IT

Mange mennesker, der har haft med forskellige IT-virksomheder og IT-afdelinger at gøre, nævner, at det kan være svært at forstå budskabet og meningen, hvis man ikke har et indgående kendskab til IT-verdenen og kender de gængse programmer, termer og udtryk.

Det er en skam, da der kan gå meget information til spilde ved overlevering, både internt i virksomheder fra afdeling til afdeling men også virksomheder imellem, som arbejder sammen og laver opgaver for hinanden. Det er især problematisk, hvis man supporterer eller står for nogle systemer til en anden virksomhed, hvor der gang på gang sker fejlkommunikation.

Det er altså vigtigt at kunne formulere de IT-tunge beskeder og formuleringer på en mere letfordøjelig og forståelig måde, så også andre former for medarbejdere får noget ud af beskeden og overleveringen. Det er noget, du kan fokusere på, så du kan fungere som et mellemled, der kan se begge sider af sagen og udgangspunktet.

Overvej at videreuddanne dig til leder

Hvis du har en interesse for at gøre en forskel i den virksomhed, du er i, kunne det være, at du skulle tænke over at blive en form for leder. Som almen medarbejder er man ofte inde i selve maskinrummet og udfører et arbejde, som andre er med til at forme og lægge strategien for.

Det kan være rart og interessant at få lov til at have det store overblik og være med til at forme virksomheden. Det er både virksomhedens retning, organisatoriske struktur, arbejdskultur men også kommunikationen med omverdenen og kunderne.

Blandt andet det med at have en mindre IT-tung tilgang og overlevering er noget, som skal tages stilling til højere oppe hierarkiet. Hvis du har en interesse for at være leder og gøre en markant forskel for den givne virksomhed, kan du læse mere på Business.dtu.dk, der uddanner folk, der har ambitioner og kompetencerne til mere.

Få formidlet budskaberne bedst muligt

Kommunikation er en afgørende del af dagens samfund, og kommunikation er meget kompleks og omfatter ekstremt mange ting og facetter.

Både internt i virksomheden og overfor kunder og samarbejdspartnere er det vigtigt at udstråle og kommunikere det rette, så man når i mål med det, som oprindeligt var planen, og det er ikke så let, som det kan lyde.

Nogle gange kan det være rart at få nogle eksperters syn på sagen og ens egen arbejdsgang. Bro-kommunikation.dk har stor erfaring med mange forskellige projekter og kan måske hjælpe jer.

Har I det juridiske perspektiv med?

Lige som IT er jura også meget kompleks og har et svært fagsprog, som man skal kende en del til, før det giver mening for en. Der er altså nogle paralleller mellem disse to fag.

Som medarbejder kan du bidrage til endnu mere værdi, hvis du tilegner dig nogle kompetencer og viden inden for det juridiske felt. Jura er meget bredt, og man kan ikke være ekspert i det hele, men måske er der en gren, der er relevant for din virksomhed.

Summary
Optimer din IT-virksomhed og dine evner og få mere succes sådan her
Article Name
Optimer din IT-virksomhed og dine evner og få mere succes sådan her
Description
Annonce IT-verdenen er præget af meget kodning, data, teori og nørderi, men der er også behov for et mere menneskeligt aspekt. Ofte når noget skal formidles fra jeres IT-virksomhed ud…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 29 okt 2019 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.