Forside » Gæsteindlæg

Opret en partition på din harddisk i Vista

Det kan være praktisk at oprette en eller flere partitioner på din harddisk. En partition er en del af din harddisk som du dedikere til et separat drev. Du kan bruge disse separate drev til backup af dine filer eller du kan installere et andet operativsystem f. eks Windows XP på den samme computer.

Det er faktisk ret nemt at oprette en partition under Vista og kræver kun, at du har ledig plads på din harddisk. Du skal samtidigt være logget ind med administrator rettigheder – hvilket de fleste private brugere er.

Denne guide er venligst udlånt af VistaGuide.dk.

Sådan opretter du en partition

1.) Klik på Start -> højre-klik på Computer -> vælg Administrer. Du har nu adgang til Computeradministration.

2.) Vælg Lager -> Diskhåndtering. Du får nu en oversigt over dine fysiske drev, samt partitioner. I bunden af vinduet kan du se hvordan din harddisks lagerplads er fordelt. Områder farvet med blåt er allerede dedikeret til f. eks en partition. De sorte områder er plads, der endnu ikke er allokeret.

3.) Læs kunne dette trin, hvis du ikke har sorte områder dvs. ikke-allokeret plads. Det løser du ved at formindske din harddisk. Vælg din primære harddisk og højre-klik på den -> vælg Formindsk Diskenhed.

4.) Du skal nu højre-klikke på et af de sorte områder, der endnu ikke er allokeret. Vælg “Ny simpel diskenhed”.

5.) Du bliver nu præsenteret for en guide, der skal hjælpe dig igennem. Klik på Næste.

6.) Nu skal du angive størrelsen på den partition du opretter. Du kan angive en størrelse i megabyte eller blot vælge maksimum. Klik Næste.

7.) Her skal du vælge et drevbogstav. Det er nemmest at vælge det bogstav som er standard. Klik Næste.

8.) Du får nu 2 muligheder om du vil formatere partitionen nu eller senere. Bemærk, du kan først anvende din nye partition efter du har formateret den. Hvis Vista spørger dig om du ønsker at formatere din nye partition, f. eks drev F, så er det KUN din partition og ikke hele din harddisk, der bliver formateret.

9.) Klik Udfør. Du har nu en nye partition som du kan se under Start -> Computer. Den optræder i alle aspekter som en sekundær harddisk.

Læs flere tips & tricks på VistaGuide.dk

Summary
Opret en partition på din harddisk i Vista
Article Name
Opret en partition på din harddisk i Vista
Description
Det kan være praktisk at oprette en eller flere partitioner på din harddisk. En partition er en del af din harddisk som du dedikere til et separat drev. Du kan…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 24 jan 2009 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »

  • Alonzo - 7 oktober 2014 kl. 21:23

    Appreciation to myy father who told me about this blog, this webpage is actually remarkable.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.