Forside » Gæsteindlæg

Nyt og spændende online lige nu

Der sker hele tiden nye og spændende ting online, som man kan følge med i, hvis man er rigtig online entusiast. Hvad er det, du skal følge med i lige nu? Her kan du læse mere om, hvad der er nyt og spændende online i skrivende stund, så du kan følge med i det nyeste nye.

Virtuel virkelighed

Vi befinder os i et digitalt landskab lige nu, der bliver mere og mere optaget af virtuel virkelighed. Det er noget, der viser sig i alt fra spil hos spillehallen og den måde man forestiller sig online slots i fremtiden, til den måde man producerer tv-serier på.

Hvis du har set for eksempel The Mandalorian på Disney+, som er en svært populær tv-serie lige nu – eller serie på strømmetjeneste, så er der meget virtuel virkelighed involveret i produktionen. Hele serien bliver indspillet i studio med kæmpemæssige LED-skærme, der er baseret på spil-teknologi, hvor baggrunden flytter sig efter omgivelserne, og lyssætningen er korrekt. Det er en revolutionerende teknologi, der med stor sandsynlighed vil få varig indvirkning på den måde vi laver film og serier på i fremtiden. Det er selvfølgelig noget, der kræver et stort budget, men det er lige fuldt og helt, tegn på at en helt ny teknologi vokser frem, som også kommer ind i din stue på et tidspunkt. Derfor er det værd at følge med på nye teknologiske fremskridt, fordi de på et tidspunkt vil påvirke din hverdag.

Kunstig intelligens

Vi bliver også mere omringet af kunstig intelligens, end nogensinde tidligere. Nu er det kunstig intelligens næsten over det hele, og uden at vi lægger mærke til det. De fleste chatfunktioner online er for eksempel chat robotter, der er baseret på kunstig intelligens. De vil fungere bedre i fremtiden, siden de er afhængige af respons for at kunne udvikle sig og blive klogere.

Den sidste trend på Instagram lige nu handler også om AI eller kunstig intelligens. Nu er alle helt hooked på at skifte sine ansigter ud med kendisser og skuespillere i film og gifs. Man kan nemlig erstatte sit ansigt ved hjælp af apps som reface, i en gif eller en video, så det ligner, det er en selv, der spiller med. Det giver en sjov og ny effekt, og det er også derfor, det har fået så enormt meget opmærksomhed.

Det er også første gang vi som privatpersoner for alvor får lov til at lege med AI på denne måde, og bruge den til noget, der har underholdningsværdi og føles lidt sci-fi-agtigt. Også dette, er noget der bruges i film. Der er blandt andet lavet en reklamefilm med skuespilleren Audrey Hepburn, som var kendt i 1960erne, og som døde for 30 år siden. Hun er vækket til live i AI form. Det samme skete også for Star Wars skuespiller Carrie Fisher, som blev vækket til live i ung udgave på film, og også efter hun døde i virkeligheden. Dette åbner selvfølgelig op for helt nye muligheder, når det kommer til film- og serieproduktion til streamingtjenester online. Det åbner dog op for en del etiske dilemmaer, som vi også skal tage stilling til.

 

Summary
Nyt og spændende online lige nu
Article Name
Nyt og spændende online lige nu
Description
Der sker hele tiden nye og spændende ting online, som man kan følge med i, hvis man er rigtig online entusiast. Hvad er det, du skal følge med i lige…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 18 dec 2020 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.