Forside » Gæsteindlæg

Når vi tager strømmen for givet

Vi tager ofte strøm for givet, som en menneskerettighed eller en naturlig del af hverdagen, ligesom at vandet selvfølgelig kommer ud af hanen. Men skulle vi leve uden strøm, så var der ikke meget vi gør i dag vi kunne gøre. Indtil videre er næsten 100% af alle maskiners akilleshæl tilførsel af strøm. Alle computere, lys, maskiner og alle elektrisk drevne aktiviteter ville gå i stå. Hvis vi løb tør for kul og olie i morgen, så vi ikke kunne drive vores strøm videre og var afhængig af alternative energikilder, så ville vi skulle arbejde meget hurtigt på at finde en løsning der gav mening og som kunne leve op til de behov vi har for ikke at blive slået tilbage til stenalderen.

Heldigvis er det ikke vores største udfordring på nuværende tidspunkt. Der er stadig store ressourcer af energi i form af olie og kul og der er stadig endnu flere vindmøller og solceller der bliver sat op for at kunne klare det øgede behov for strøm, som vi har. Dog er det ikke bare at sætte et stik i en vindmølle og trække strømmen derfra. Strøm har det nemlig ikke så godt med vand og da mange vindmølleparker er placeret ude på vandet, så er det vigtigt at have nogle systemer, som transporterer strømmen, der er vandtætte og ikke bliver korroderet af saltet fra havet. Her er blandt andet et stik som harting stik noget af det man bruger i industrien og mange andre sammenhænge, hvor det er vigtigt at strømmen kan være konstant og holdes beskyttet mod udefrakommende påvirkninger.

Vindmøller er én ting, men her påvirkes kun den enkelte vindmølle og dem der er afhængig af strømmen derfra, hvis stikket korroderes eller ødelægges på anden vis. Vi har mange andre områder, hvor sikkerheden for at strømmen kan leveres, uden at blive udsat for fejl eller nedbrud, er livsnødvendig. Hele vores infrastruktur, når det kommer til togdrift, er afhængig af strøm. Selvom toget måske er dieseldrevet, så er der stadig en kontakt der skal til at starte toget. Her er der behov for et stik der er vandtæt, slagfast og let.

Hvad med Robotterne?

Robotindustrien er en stærkt voksende industri, hvor der er behov for stor fleksibilitet. Flere og flere funktioner i en virksomhed overtages af robotter. Selv et samlebånd kan man kalde for en robot, da den transporterer et emne fra A til B i stedet for at et menneske skulle flytte det. Men hvis der er nedbrud, så går hele produktionen i stå og de ansatte kan ikke udføre deres arbejde optimalt før det kommer op at køre igen. De mange typer af robotter og transportbånd, som bruges i industrien kræver også forskellige konnektorer til at sikre sig at nedbrud ikke sker, eller i hvert fald sker så sjældent som muligt.

Det betyder også at svejserobotter, bagagebånd, galvaniseringsmaskiner og andre industrimaskiner er afhængige af en beskyttelse af strømmen var stik til stik, som hindrer korrosion, elektromagnetiske forstyrrelser og vibrationer, samt høje temperaturer for at undgå nedbrud.

Det er funktioner den almindelig dansker ikke tænker over i hverdagen, men som vores samfund er bygget op omkring som en nødvendighed for at kunne leve det liv vi gør.

Summary
Når vi tager strømmen for givet
Article Name
Når vi tager strømmen for givet
Description
Vi tager ofte strøm for givet, som en menneskerettighed eller en naturlig del af hverdagen, ligesom at vandet selvfølgelig kommer ud af hanen. Men skulle vi leve uden strøm, så…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 15 maj 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.