Forside » Gæsteindlæg

Mobilt bredbånd eller fastnetbredbånd?

Annonce

Digitaliseringen har gennem de seneste år gjort et kraftigt indtog i alles hverdag. Man er meget mere online end man nogensinde før har været, hvilket skyldes at flere og flere ting kan håndteres nemt og enkelt på nettet. Det kan være alt fra at underskrive lånedokumenter i banken til at købe dagligvarer ind til den kommende uge. Når nettet er så stor en ting af vores hverdag, er det derfor også vigtigt, at man har en god forbindelse for på den måde at undgå irriterende afbrydelser. En løsning herpå kan være at gøre brug af bredbånd, og der findes mange forskellige udbydere af bredbånd. Derfor er det nødvendigt at tage stilling til hvilket bredbånd, der passer bedst til dine behov. Du kan læse med nedenfor og blive klogere på forskellen mellem et mobilt bredbånd og bredbånd til hjemmet.

Mobilt bredbånd

Hvis du er meget på farten og derfor skal bruge internet uden for hjemmets fire vægge, bør du vælge et mobilt bredbånd. Det kan også være, at du f.eks. ejer et sommerhus, hvor du kun opholder dig engang imellem og derfor ikke vil betale for fast internet. Et mobilt bredbånd er et transportabelt bredbånd, hvor internetforbindelsen sker gennem et SIM-kort, som du kan sætte indsætte i din enhed via en lille router, et USB-stik eller lignende. Et mobilt bredbånd fungerer altså kort sagt præcis ligesom internettet på dine smartphone. Med et mobilt bredbånd får du en transportabel forbindelse med en lynhurtig hastighed, sådan at du kan være forbundet hvor du vil, og når du vil. Der findes forskellige slags hastigheder, og du kan således vælge den hastighed, der vil være optimal til lige netop dine aktiviteter.

Bredbånd til hjemmet

Bredbånd til hjemmet kan også kaldes for fastnetbredbånd. Ved et fastnetbredbånd installeres der faste ledninger, som vil være din kilde til internet. I modsætning til et mobilt bredbånd betyder det altså, at det ikke er transportabelt. Hvis du udelukkende har brug for internet i hjemmet, og det primært er her du er forbundet vil fastnetbredbånd altså være den optimale løsning for netop dig. I mange almindelige hjem sker fastnetforbindelsen gennem en router. Generelt kan det siges, at fastnetbredbånd er en optimal løsning for de fleste familier, da routeren gør, at der kan være flere end 2 personer på den samme fastnetsforbindelse. Ligesom ved mobilt bredbånd findes der forskellige hastigheder, som du kan vælge imellem.

Summary
Mobilt bredbånd eller fastnetbredbånd?
Article Name
Mobilt bredbånd eller fastnetbredbånd?
Description
Annonce Digitaliseringen har gennem de seneste år gjort et kraftigt indtog i alles hverdag. Man er meget mere online end man nogensinde før har været, hvilket skyldes at flere og…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 13 maj 2020 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.