Forside » Sidens nyheder

Massive black friday-besparelser på tablets og computere

I løbet af de seneste par år har black friday-fænomenet vokset sig kæmpestort herhjemme, inspireret af det amerikanske megaudsalg den fjerde fredag i november.

”Sort fredag” forventes at blive årets største handelsdag i Danmark, og mange butikker arbejder allerede på højtryk for at skaffe de bedste tilbud hjem til kunderne. Særligt butikker med elektronik- og elartikler forventer et rekord-stort salg.

Tablets og computere bliver det helt store tilløbsstykke

Selv om sort fredag i princippet omfatter alle brancher og butikstyper, er der stor forskel på, hvor meget energi der lægges for dagen i forhold til at lokke kunder til. Efter som dette specielle udsalg kun varer en enkelt dag, har de fleste forbrugere, forståeligt nok, mest fokus på de indkøb, der giver de største besparelser i kroner og øre. Dagligvarebutikker har derfor ikke de samme muligheder for at komme ind i kampen, som butikker, der for eksempel sælger TV og computere. Selvfølgelig er det dejligt at kunne spare 50% på en bakke æg, men det blegner lidt i sammenligning med en 50% besparelse på et TV til 25.000 kroner. Igen i år regner butikkerne med, at der i særlig grad vil være fokus på computere, tablets og tilbehør, ligesom også TV og audio-produkter plejer at være topsælgere.

Planlæg din tilbudsjagt før black friday

Black friday kan ikke helt sammenlignes med traditionelle udsalg, som vi kender dem efter almindelig dansk standard. Vi er vant til, at udsalget kører over dage og uger, og derfor er det normalt en afslappet affære, hvor man kan hyggeshoppe og få en familietur ud af det.

Sådan er det på ingen måde med de vanvittige black friday tilbud, der for det første kun gælder en enkelt dag, og for det andet også typisk er ret ekstreme. I USA er der masser af eksempler på, at der bryder regulære slåskampe ud mellem forbrugerne, der næsten for enhver pris vil have fingrene i de gode tilbud. Som stille og rolig dansker kan den situation måske være svær at forestille sig, men når gevinstpotentialet er tilstrækkelig højt og adrenalinen pumper, kan selv rolige gemytter blive oprørte.

Derfor gælder det om at være på forkant og vide præcist, hvad man går efter. Selve jagten på guldet er man nødt til at gemme til selve dagen, men der er en del forarbejde, der med fordel kan gøres i god tid. Så snart butikkernes tilbud forhånds-offentliggøres, kan du gå i gang med at sammenligne tilbuddene og vurdere, om de vil kunne dække de behov, du har. Mangler du f.eks. en tablet, kan du være sikker på, at både Power, Elgiganten, Wupti og flere andre store kæder har gode kandidater. Her gælder det dog om at være kritisk, for selv om en vare er annonceret som et black friday-tilbud, er det ikke givet, at det vil være et godt køb. Måske er modellen af ældre dato, eller de annoncerede førpriser kan være kunstigt høje. Der er også set eksempler på, at annoncerede tilbud ikke er billigere, end de var før black friday.

Det er derfor vigtigt, at du selv har en vis indsigt og kan vurdere det udbudte produkt nøgternt, eller kan alliere dig med en, der kender mere til produkterne. Ellers risikerer du at lave et fejlkøb. Generelt er der dog næsten altid tale rigtig fornuftige tilbud, og det gælder selvfølgelig bare om at finde det bedste.

Baggrunden for black friday-traditionen

Set med danske øjne er black friday ikke forbundet med særlige traditioner eller begivenheder. Det er blot en begivenhed vi, som så meget andet, har kopieret fra USA. Her ligger der dog særlige årsager til grund for, hvorfor udsalget netop ligger på den fjerde fredag i november. Dagen forinden holder amerikanerne nemlig helligdag (Thanksgiving), og dagen efter en helligdag giver selvfølgelig i sig selv anledning til ekstra shopping. De bidrager selvfølgelig til shoppeiveren, at det også er op til weekenden og ikke mindst op til december, så denne dag har traditionelt altid været en travl dag for de amerikanske handlende. Det menes, at navnet ”sort fredag” netop kommer af, at der er ”sort” af mennesker i byen. Omkring år 2000 begyndte de handlende samtidig at piske stemningen yderligere op med store udsalg, og det har udviklet sig til årets udsalgsdag. Faktisk er denne dag blevet så betydningsfuld, at de fleste amerikanere nu holder fridag, så der rigtig kan shoppes igennem.

Summary
Massive black friday-besparelser på tablets og computere
Article Name
Massive black friday-besparelser på tablets og computere
Description
I løbet af de seneste par år har black friday-fænomenet vokset sig kæmpestort herhjemme, inspireret af det amerikanske megaudsalg den fjerde fredag i november. ”Sort fredag” forventes at blive årets…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 4 jul 2016 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.