Forside » Sidens nyheder

MAMAA-aktierne – de 5 IT-giganter på børsen

Vidste du, at listen over de mest værdifulde selskaber i verden i høj grad er præget af IT-selskaber, og at ingen anden brancher er lige så godt repræsenteret, når det kommer til markedsværdien på de største selskaber? Indenfor finansverdenen er der derfor forståeligt nok megen fokus på IT-aktier, og her løber særligt MAMAA-aktierne med meget af opmærksomheden. Her ser vi nærmere på hvilke selskaber, der gemmer sig bag akronymet MAMAA – altså fem af de største tech-aktier på børsen. Og skulle du få lyst til at investere i et eller flere af selskaberne, kan du passende gå til side her.

Microsoft

Det første ”m” i MAMAA kommer naturligt nok fra Microsoft, der med en børsværdi på over 2.500 milliarder dollars er det mest værdifulde selskab i verden i skrivende stund. Microsoft er grundlagt af Bill Gates, der ad flere omgange har været kåret som verdens rigeste mand, og set i lyset af det er det måske i virkeligheden meget naturligt, at Microsoft også er verdens mest værdifulde selskab.

Apple

Efter Microsoft kommer Apple – ikke blot i akronymet, men også på listen over de mest værdifulde selskaber. Apple har tidligere været det mest værdifulde selskab, og med en markedsværdi på over 2.400 mia. dollars ligger selskabet da også lige i hælene på Microsoft. Apple er selvfølgelig først og fremmest kendt for sine hardware-produkter, herunder iPhonen og MacBook’en.

Meta

Det andet ”m” i MAMAA kommer fra navnet Meta. Det er måske ikke alle, der lige ved første øjekast nikker genkendende til dette navn, men det skyldes, at selskabet indtil for nyligt var kendt under navnet Facebook – det har du formentligt hørt om! Facebook er på rekordtid vokset til at være verdens største sociale medie, og i dag har mere end en tredjedel af verdens befolkning en bruger på mediet. Meta er pt. nummer 7 på listen over de mest værdifulde selskaber, og dermed det lavest placerede af MAMAA-aktierne.

Alphabet

Alphabet er måske endnu et selskab, du ikke har hørt om før. Alphabet er dog moderselskabet bag verdens mest populære søgemaskine Google, som har sat sig tungt på markedet for internetsøgninger – så tungt, at mere end 9 ud af 10 søgninger på online søgemaskiner i dag foregår på Google. Til sammenligning har deres nærmeste konkurrent Bing mindre end 3% af det samlede antal søgninger, hvilket i virkeligheden meget godt viser, hvor dominerende Google i virkeligheden er indenfor online søgninger.

Amazon

Sidste selskab I MAMAA-kvintetten er den amerikanske handelsmastodont Amazon. Her startede Jeff Bezos og Co. med at sælge bøger i 90’erne, og i dag har Amazon udviklet sig til at være en online one stop shop, hvor du kan finde alverdens produkter, der både sælges direkte af Amazon, men også i høj grad af tredjepartsforhandlere via deres platform. Det har de så stør succes med, at Jeff Bezos i dag er verdens rigeste mand.

Summary
MAMAA-aktierne – de 5 IT-giganter på børsen
Article Name
MAMAA-aktierne – de 5 IT-giganter på børsen
Description
Vidste du, at listen over de mest værdifulde selskaber i verden i høj grad er præget af IT-selskaber, og at ingen anden brancher er lige så godt repræsenteret, når det…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 14 nov 2021 - Ingen Kommentarer

Skrevet af faktura_141

Comments are closed.