Forside » Gæsteindlæg

Mal solceller på væggen og beskyt dit hus med UV-maling

Der er sket store fremskridt i rumalderen. At man fra en simpel metalkugle der blev skudt ud i rummet i 1957, til de store rumfartøjer og rumstationer der befinder sig ude i rummet er utrolig fascinerende. Særligt når man tænker på, hvor kort tid vi har brugt på at komme så langt.

En af de områder der har måtte forbedre rumteknologien er blandt andet den belægning der skulle være på ydersiden af rumraketterne. Det er en særlig maling der kan holde til de temperaturer der er ude i rummet. En anden mere jordnær, men dog rumrelateret teknologiudvikling er udviklingen af solceller der kan males på. På den måde kan man udvinde energi af sit eget hus, hvis man maler det med disse solceller. Solen er vores vigtigste kilde til liv og kan både skabe og ødelægge livet. I dette tilfælde skaber den også energi. Men solen kan også være lidt af en plage fordi den langsomt nedbryder vores sommerhuse og træskure, hvis ikke de har fået en gang træbeskyttelse eller træmaling.

Men ikke kun træhuse er udsat. UV strålerne får også vægmaling og tapet til at falme, så det er nødvendigt at male en gang hvert 5. år også selvom garantien skulle være længere. På de danske breddegrader står solen højt på himlen det meste af sommeren og bestråler vores huse med UV. Når du vælger maling er det derfor en god ide at vælge en maling, der har UV beskyttelse, så det ikke falmer så hurtigt.

Hvis du gerne vil undgå at dit hus bliver beskidt enten indvendig eller udvendig, så findes der også en nanomaling, som er smudsafvisende. Så slipper du for at vaske huset af. Det bliver spændende at se hvad de kommende års teknologiudvikling bliver. Måske bliver det en stort selvforsynende klods af solceller, da Tesla grundlæggeren Elon Musk også har opfundet en tagsten med indbyggede solceller. Det er ganske smart at man kan klare sig med blot maling og tagsten for at få dækket sit energiforbrug.

Summary
Mal solceller på væggen og beskyt dit hus med UV-maling
Article Name
Mal solceller på væggen og beskyt dit hus med UV-maling
Description
Der er sket store fremskridt i rumalderen. At man fra en simpel metalkugle der blev skudt ud i rummet i 1957, til de store rumfartøjer og rumstationer der befinder sig…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 12 jan 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.