Forside » Sidens nyheder

Kunstig intelligens møder menneskelig intelligens ved pokerbordene

Vi har tidligere set, hvordan computere – eller i hvert fald udviklerne bag – har udfordret topnavne inden for skak. Her har vi set lange og udmattende kampe, men vi må nok erkende, at computerne står tilbage som vindere. Gælder det samme så for poker, hvor det hævdes, at der er mere end ren matematik bag, hvordan der skal spilles? Hvor meget betyder det mentale, og hvor meget betyder kortene isoleret set? Carnegie Mellon University søsatte i sidste uge et stort eksperiment, hvor de har sat fire professionelle pokerspillere stævne med supercomputeren Claudico. Pokervarianten er Heads-Up No-Limit Texas Hold’em, der er en af de mest populære og komplekse pokervarianter, og som ofte havner i en “all in”. Supercomputeren går under navnet Claudico, og der siges herom, at den spiller meget konservativt, og udviklerne mener, at den kan klare konkurrencen. Konkurrencen udkæmpes løbende i den kommende tid, hvor udviklerne bag computeren vil forsøge at bevise, at de har udviklet en computer, der kan slå de bedste pokerspillere. Det bliver spænde at se, hvordan det kommer til at gå og lidt længere nede i artiklen kigger vi nærmere på den foreløbige stilling.

En tidlig supercomputer

Et stort eksperiment, når mennesket møder supercomputeren

Det store eksperiment foregår naturligvis i USA, nærmere bestemt i Pittsburgh. 4 udvalgte pokerspillere kæmper lige nu mod en såkaldt supercomputer ved navn Claudico. Supercomputeren er som nævnt ovenfor udviklet af Carnegie Mellon University. Når vi skriver den 7. maj skal fordringen afsluttes, og det betyder, at de 4 professionelle pokerspillere skal spille ikke mindre end 80.000 hænder Heads-Up No-Limit Texas Hold’em mod supercomputren. Et amerikansk casino og Microsoft med flere andre er sponsorerer af begivenheden, og det betyder, at de 4 pokerspillere vil indkassere $100.000, hvis de trækker sig sejrrigt ud af dysten. Det er alment kendt, at der mange penge i poker, og med lidt træning bliver du måske den næste millionær.

Det er set adskillige gange i historien, at forskere forsøger at udvikle supercomputere, der skal slå mennesker i forskellige dyster. Selv om det efterhånden er noget tid siden, så har mange nok hørt om Kasparovs kamp mod Deep Blue. Kasparov trak sig sejrrigt ud af det første møde, mens det vakte stor opsigt, da Kasparov et år senere fik klø af Deep Blue.

Kasparov i dag

 

Deep Blue slår Kasparov

Der har faktisk også været flere forskere, der tidligere har forsøgt sig med at udvikle pokercomputere til at slå verdens bedste pokerspillere. Nu skal vi se, om Claudico kan gøre Deep Blue kunsten efter. Computeren er udviklet til hele tiden at justere og udvikle sig, men kan den gøre det hurtigt nok? Det er spørgsmålet, som vi snart skal få besvaret.

De 4 pokerspillere og den foreløbige stilling

De 4 pokerspillere er ikke hvem som helst. Vi finder eksempelvis Doug ‘WCGRider’ Polk, der blandt andet kan skrive WSOP-vinder på CV’et, og som må betragtes som en regulær highstakeshaj. Polk ser det som en vigtig udfordring, hvor menneskeheden skal bevise, at vi stadig er klogere end de computere, der kan udvikles. Skakspillet adskiller sig fra pokerspillet, og Polk mener således, at vi endnu er på et stadie, hvor computere ikke vil kunne tage højde for de mentale elementer af spillet. Skulle det gå galt, og skulle supercomputeren trække sig sejrrigt ud af dysten, håber Polk, at han får mulighed for at få nogle flere udfordringer mod computeren.

En pokerudfordring

Herudover skal supercomputeren op mod pokerspillerne Dong ‘DongerKim’ Kim, Jason Les og Bjorn Li.

Indtil videre klarer de fire pokerspillere sig bedst, og fortsætter det på samme måde, så får de skovlen under Claudico. Pokerspillerne går under samlebetegnelsen “Brains” og efter 42.100 hænder ud af de 80.000 fører de nu med mere end $568.000. Det svarer til 56 buy-ins på $50/$100. På den Twitch-kanal, som er lavet til kampen, kan man følge med i, hvordan det går de professionelle pokerspillere mod Claudico. Doug ‘WCGRider’ Polk har gjort det bedst og er oppe med et plus på $356.752, mens Dong Kim og Bjorn Li også fører med henholdsvis $84.718 og $345.232. Det er kun Jason Les, der er kommet bagud mod Claudico, og han er nede med $218.040.

Twitch logo

Vi er nu mere end halvvejs, og de fleste af os synes vel bedst om, hvis menneskerne stadig kan banke en supercomputer. Men lad os følge med på den dertil oprettede Twitch-kanal og så bare krydse fingre for, at vi ikke er kommet et skridt nærmere supercomputerens overtagelse af menneskeheden.

Summary
Kunstig intelligens møder menneskelig intelligens ved pokerbordene
Article Name
Kunstig intelligens møder menneskelig intelligens ved pokerbordene
Description
Vi har tidligere set, hvordan computere - eller i hvert fald udviklerne bag - har udfordret topnavne inden for skak. Her har vi set lange og udmattende kampe, men vi…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 21 maj 2015 - 3 Kommentarer

Skrevet af Martin M. Jørgensen

3 Kommentarer »

 • www5.geometry.net - 27 maj 2015 kl. 18:58

  www5.geometry.net

  Kunstig intelligens møder menneskelig intelligens ved pokerbordene | IT-Artikler.dk

 • free delivery code tesco wine - 4 juli 2015 kl. 21:50

  free delivery code tesco wine

  Kunstig intelligens møder menneskelig intelligens ved pokerbordene | IT-Artikler.dk

 • Nba 2k15 locker codes generator - 11 september 2015 kl. 00:18

  Nba 2k15 locker codes generator

  Kunstig intelligens møder menneskelig intelligens ved pokerbordene | IT-Artikler.dk