Forside » Gæsteindlæg

Kom godt i gang med din nystartede virksomheds regnskab

Sponsoreret indhold:

Hvis du lige har startet en virksomhed, skal du have styr på dine regnskaber som noget af det første.

Det kan virke besværligt, inden man først kommer ordentligt i gang. Men så plejer det også at forløbe ret nemt. Regnskabet kan være en kilde til hovedpine for mange nystartede virksomheder. For det er ikke altid, at det er ens økonomiske kompetencer, som er hele baggrunden for, hvorfor man har startet en virksomhed. Måske er du god til at designe smarte IT-løsninger og rådgive kunder i, hvordan de kan sikre sig den bedste mulige datasikkerhed på arbejdspladsen – ikke regler for moms, fradrag, faktureringer og bogføring.

Men sandheden er, at mange faktisk bare skal i gang med det, og så er man kommet godt i gang. Tænk på, at enhver begyndelse selvfølgelig ikke behøver at køre som smurt i den fineste olie. Det er helt i orden, at noget føles svært, når du ikke er vant til det. Så handler det bare om at komme godt i gang og blive vant til en af dine nye arbejdsopgaver.

Gør det lettere for dig selv

En af måderne at gøre det hele lidt lettere er med et godt regnskabsprogram. Fordelene er, at det bliver meget hurtigere for dig at skrive fakturaer og sende dem til dine kunder. Du kan langt lettere holde et overblik over alle dine indtægter og udgifter, du kan løbende have et overblik med økonomien i din virksomhed, og så bliver det meget lettere at lave momsregnskab, holde styr på skat, og hvad der ellers hører sig til bogføringen i din virksomhed.

Mange tænker, at man kan holde styr på bogholdningen i Excel, men det kræver faktisk, at du er ret skarp til regnskaber og struktureret omkring din bogholdning. Derfor kan det være en fordel for mange små og mellemstore virksomheder at få fat i et billig regnskabsprogram, hvor strukturen allerede er sat op, og du kan være mere sikker på, at du laver dine regnskaber rigtigt.

Overvej en revisor

For mange nystartede virksomheder og særligt i enkeltmandsvirksomheder kan det være en fordel at hyre en revisor til at gennemgå dit regnskab, inden du skal indberette skat og moms for første gang. Revisoren koster selvfølgelig penge, og især hvis der er lavvande i kassen, er det en udgift mange gerne vil spare sig selv for.

Men det kan også hurtigt blive en udgift, som kommer til at spare dig mange penge. Revisoren har nemlig god forstand på alle de skattetekniske regler og kan i mange tilfælde få øje på nogle eventuelle fradrag i dit budget, som du ikke selv havde fået øje på – og så kan du faktisk ende med at sparre penge ved at hyre en revisor. Den anden fordel er, at det kan give dig en vished om, at du har udfyldt regnskabet rigtig.

 

Summary
Kom godt i gang med din nystartede virksomheds regnskab
Article Name
Kom godt i gang med din nystartede virksomheds regnskab
Description
Sponsoreret indhold: Hvis du lige har startet en virksomhed, skal du have styr på dine regnskaber som noget af det første. Det kan virke besværligt, inden man først kommer ordentligt…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 17 sep 2021 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.