Forside » Gæsteindlæg

Kan man 3D printe stuk på loftet med en drone?

Droner er det nye sort når det kommer til legetøj til voksne. I løbet af kort tid er de fjernstyrede, flyvende kameraer blevet næsten allemandseje. Hvad der før var forbeholdt militæret og rådgivningsvirksomheder, som bruger de såkaldte UAV’er til henholdsvis at smide bomber over fjendtligt territorium og foretage opmålinger til byggeprojekter kan nu bruges til mere gængse formål, som udbringning af varer, som Amazon pønser på, samt almindelig hobby flyvning.

Der er dog en masse regler omkring flyvning med droner, som er særligt strikse i Danmark, da man ikke må overflyve det offentlige rum af hensyn til krænkelsen af privatlivets fred. Men hvis man flyver indenfor i sit eget hus, som mange droner egentlig kun er beregnet til, så er det kun dine egne regler der gælder. Det der så kunne være interessant at finde ud af, er om man kan bruge droner til noget andet indendørs end bare at flyve rundt med?

Der sidder et kamera på de fleste droner til hobbybrug. Disse kameraer har ofte nogle ret gode linser og kan filme i god kvalitet. Visse modeller har også en skærm på fjernstyringen så man kan følge med i live, hvad der bliver filmet. Det betyder at du kan sidde i sofaen og flyve rundt med dronen uden at flyve ind i noget, da du kan holde øje med den på skærmen.

En anden ting der efterhånden også er meget udbredt er 3D print. Det er muligt at printe alt i lige den form du ønsker, så længe det hele hænger sammen. Det materiale som man typisk 3D printer i er blandt andet plastic, voks og gips. Det er sjovt nok det samme, som stuk rosetter, stuklister generelt er lavet af. Hvis man forestiller sig at man monterede en sprøjteanordning på dronen og indstillede kameraet til at filme i samme retning, så ville man kunne printe sine egne designs af stukrosetter i loftet. Det er nok endnu ikke så praktisk at bruge samme metode til at printe fodlister, væglister og loftlister, da det nok er nemmere blot selv at sætte dem op. Men teoretisk set ville det være muligt i fremtiden at printe hele hjemmet til i 3D printede stukdesigns.

Summary
Kan man 3D printe stuk på loftet med en drone?
Article Name
Kan man 3D printe stuk på loftet med en drone?
Description
Droner er det nye sort når det kommer til legetøj til voksne. I løbet af kort tid er de fjernstyrede, flyvende kameraer blevet næsten allemandseje. Hvad der før var forbeholdt…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 12 jan 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.