Forside » Gæsteindlæg

IT vil ændre vores sundhedssystem

It i sundhedsvæsnet er kommet for at blive, og med denne it kommer der både en masse fordele, men også en masse udfordringer og nødvendige tiltag.

Vi bliver flere og flere ældre, hvorfor det er nødvendigt at gøre tingene smartere, hvis ikke hele vores sundhedssystem skal kollapse under den stærkt aldrende befolkning.

Til at gøre tingene smartere skal man bruge it og udvikle nogle smarte løsninger, så det letter dagligdagen for både de ansatte i sundvæsnet og for de mange brugere. Dette gælder ikke kun for ældre mennesker, det gælder sundhedsvæsnet i alle sammenhænge, som f.eks. de mange botilbud for autister og hjerneskadede.

 

Robotterne kommer og Danmark er i front

Der er mange som tænker på robotter i sundhedsvæsnet som kolde hænder, men sådan behøver det bestemt ikke at være. Der er masser af opgaver, som sagtens kan løses med robotter og moderne velfærdsteknologi, samtidig med den varme pleje bliver bedre.

For når robotterne kan tage sig af en masse kedelige ting som rengøring, styring af hjemmet og meget andet, så kan sygeplejersken og social og sundheds assistenten tage sig af den kærlige og personlige pleje. I dag laver de alt for meget ensformigt arbejde, som kan løses bedre med moderne teknologi.

Danmark er langt fremme med både robotteknologi og smarte velfærdsløsninger, hvorfor dette er begyndt at blive et vigtigt eksportmarked for Danmark. Der er mange jobs i denne vigtige branche og der bliver kun flere de kommende år, hvor verdens befolkning lever længere og længere, og der dermed bliver langt flere ældre mennesker.

Det er derfor meget vigtigt, at Danmark fortsætter med at give penge til forskning inden for disse områder, da det både kommer patienter og vores økonomi til gode, hvis vi kan holde vores førende position i denne industri.

 

 

Menigsløs dokumentation skal afskaffes

Det er dog ikke kun gode ting, som den digitale omstilling har medført hos sundhedsvæsnet og generelt hele den offentlige sektor.

Der bruges generelt alt for lang tid på diverse meningsløse registreringer og dokumentation, som på ingen måde fremmer hverken velfærd eller forholdene for patienterne.

Det eneste den meningsløse dokumentation medfører, er en masse spildtid, og at de ansatte bliver bange for at lave fejl, når alt skal måles og vejes ned til mindste detalje.

Sidst så vi en yngre læge fra Fyn, som nær var blevet fyret efter en menneskelig fejl, fordi en masse jurister skal sidde og kigge alt arbejdet igennem.

I den virkelige verden kan hændelige fejl ikke undgås, og man skal derfor ikke lave et kontrolsystem som skræmmer de ansatte, så de ikke tør lave deres arbejde. Dette er bagsiden af den digitale omstilling, og en udvikling samtlige politikere også vil ændre, men indtil videre uden det store held.

 

Psykisk syge har gavn af faste rutiner

En anden positiv ting ved den igangværende velfærdsrevolution er, at den kan være med til at skabe bedre forhold til de hjerneskadede og psykisk syge rundt om på deres botilbud.

It er perfekt til at skabe faste rutiner, da it kan programmeres til at gøre det samme igen og igen og på de samme tidspunkter. Dermed kan det både understøtte de ansattes arbejde, men også i sig selv lette hverdagen for beboerne.

Der er stor succes med de interaktive tavler, som allerede er blevet indført på flere botilbud, som kan hjælpe beboerne med diverse spørgsmål i dagligdagen.

Inden for denne branche er it dermed meget oplagt, og det er dejligt at se, at udviklingen går hastigt i den rigtige retning, så der bliver mere velfærd til borgerne. Dette er nemlig hele essensen med it, så vi alle kan få en bedre dagligdag.

Summary
IT vil ændre vores sundhedssystem
Article Name
IT vil ændre vores sundhedssystem
Description
It i sundhedsvæsnet er kommet for at blive, og med denne it kommer der både en masse fordele, men også en masse udfordringer og nødvendige tiltag. Vi bliver flere og…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 12 feb 2018 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.