Forside » Sidens nyheder

Interessante facts om Microsoft

LINK TIL BILLEDE: 

Mange af os arbejder på kontor og løber derfor også tit ind i Microsoft produkter. Henover årene har Microsoft også være en af de mest populære brands, når det handler om kontorudstyr, IT systemer og meget andet. Vil du vide lidt mere om det store IT firma, som var med til at skabe software, som vi kender det i dag? Vi vil give dig nogle interessante facts omkring Microsoft fra tidernes morgen. 

Bill Gates og Traf-O-Data 

Hvis man har en smule interesse i IT virksomheder og herunder også Microsoft, ved man også, at Bill Gates droppede ud af Ivy League universitetet, Harvard University. Dog har Bill Gates mere historie i rygsækken, end blot dette. Før han droppede ud af Harvard University for Microsoft, havde han etableret en anden virksomhed først. 

Denne virksomhed, som Bill Gates etablerede før Microsoft, var kaldet Traf-O-Data. En computer var her blevet produceret, som var i stand til at behandle trafiktællingsdata. Dog fortsatte arbejdet med denne virksomhed ikke, og Microsoft endte med at blive Bill Gates fokuspunkt. 

Microsoft sound

Vi kender alle den ikoniske og berømte Microsoft Sound, som blev brugt tilbage i tidernes morgen, når Windows 95 startede op på en computer. Denne lyd er blev verdensberømt og når man hører den i dag, er man med det samme tilbage til Windows 95.

Denne ikoniske opstartslyd blev i tidernes morgen skabt af Brian Eno. Selvom lyden formåede at blive så kendt, som den gjorde, fik Brian Eno kun 35.000 USD. Med tanke på, hvor stor en indflydelse denne lyd har haft, vil nogle mene, at lyden er langt mere værd. 

Microsoft og Apple

Igennem årene er der opstået forskellige kontroverser i mellem de to store IT firmaer, Microsoft og Apple. Vidste du, at det første Microsoft Office først blev lanceret til Macintosh OS? Først bagefter blev det introduceret til Windows. 

Yderligere viser det sig faktisk, at Bill Gates investerede i Apple, for at redde IT firmaet fra at gå konkurs. Dette foregik allerede tilbage i 1997 og sidenhen er Apple ligeledes blevet meget kendt for deres produkter – selvom det store IT firma til tider har fået kritik for skrøbelige produkter. Læs her, hvordan du holder liv i dine Apple produkter i længst tid. 

Opkøb af virksomheder

Faktisk er det Microsofts forretningskultur nu til dags, at opkøbe andre virksomheder. Herunder vil man blandt andet finde virksomheder såsom Hotmail, Skype og Nokia – men Microsoft har dog også opkøbt virksomheder i andre sektorer. 

Microsoft og software 

Microsoft licenserer deres software fra Microsoft i stedet for at sælge ud. Det betyder, at Microsoft beholder ejerskabsrettighederne. Dette system, hvor forbrugeren køber licens, blev udviklet af Bill Gates tilbage i 1976 og andre IT virksomheder har sidenhen gjort brug af denne salgsmetode. 

 

Summary
Interessante facts om Microsoft
Article Name
Interessante facts om Microsoft
Description
LINK TIL BILLEDE: Mange af os arbejder på kontor og løber derfor også tit ind i Microsoft produkter. Henover årene har Microsoft også være en af de mest populære brands, når…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 30 sep 2022 - Ingen Kommentarer

Skrevet af faktura_141

Comments are closed.