Forside » Gæsteindlæg

Hvordan vælger du den bedste bærbar til studiet?

ANNONCE

Når man starter på nyt studie, kan det være en god idé at få styr på sine elektroniske sager, da de kan hjælpe med at gøre studietiden mere effektiv og derfor også mere bekvemt. Med en god bærbar computer, sikrer man sig at ens noter og opgaver er godt beskyttet mod at gå tabt, og man kan samtidig også være mere effektiv i undervisningen eller til forberedelse heraf, hvis computeren er i stand til at arbejde hurtigt. Nogle studier har også visse krav til de programmer ens bærbar computer skal kunne køre. Det kunne f.eks. være nogle af ingeniørstudierne, der ofte bruger tunge programmer.

Men hvordan vælger du den rigtige computer til dit studie? Hvad er dit behov, og hvilken computer vil løse det behov? Er man ikke skarp til IT, kan det være svært at vide hvad ens bærbar computer skal indeholde af hardware, og hvad man reelt set kan ”nøjes med”. I følgende artikel vil du blive klogere på, hvordan du finder frem til hvilken bærbar du skal vælge til dit studie.

Hvad er dit behov?

Først og fremmest skal du erkende hvad dit reelle behov er. Når du har gjort dette, kan du begynde at finde ud af, hvilken retning du skal lede. Hvad du bruger din bærbar til i din fritid, har også betydning for, hvilken bærbar du skal vælge. Sidder du for det meste bare og browser internettet på sider som Facebook, Twitter, Reddit eller måske Lovebuddy, så har du måske ikke behov for en særlig stærk bærbar computer.  Det er samtidig også en personlighedssag – hvad værdsætter du? Er du fuldstændig ligeglad med æstetik og kvalitet? Eller betyder kvalitet og æstetik meget for dig? Det kan godt være, at du ikke har behov for en stærk MacBook til dit studie eller arbejde, men måske du rigtig godt kan lide designet og den motiverer dig til, at være produktiv. Hvis dette er tilfældet, så skal du heller ikke holde dig tilbage, bare fordi din skolegang ikke nødvendigvis skaber et naturligt behov for en kraftig bærbar computer.

Den klassiske: MacBook eller PC?

Når først du har erkendt dit reelle behov, så kommer den klassiske beslutning om det skal være en MacBook eller en almindelig PC. Der er fordele og ulemper ved dem begge, og det er meget individuelt hvilken man bør vælge.

En MacBook er overordnet set en del dyrere i forhold til den hardware man får i selve computeren. Man betaler dog for en premium kvalitet, der ikke er til at finde i nogen anden pc på markedet. Der findes i skrivende stund ikke nogen producenter der kan levere samme følelse af kvalitet i en bærbar, som Apple kan. IOS‘en – som er styresystemet i en MacBook er også nem at betjente, og tjener samtidig en række fordele for studerende, der gerne skal have hurtig adgang til diverse applikationer og samtidig hurtigt skal kunne åbne og lukke computeren uden ventetid.

Som nævnt før, så får man til gengæld mere hardware for pengene hvis man vælger en almindelig bærbar pc. Man betaler ikke en premium for mærket, og kvaliteten på selve computeren er heller ikke som en MacBook. Det kommer igen ned til ens behov, og hvorvidt man har et behov for den ekstra premium, som man betaler for ved en MacBook.

Summary
Hvordan vælger du den bedste bærbar til studiet?
Article Name
Hvordan vælger du den bedste bærbar til studiet?
Description
ANNONCE Når man starter på nyt studie, kan det være en god idé at få styr på sine elektroniske sager, da de kan hjælpe med at gøre studietiden mere effektiv…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 19 mar 2020 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.