Forside » Gæsteindlæg

Hjælp din teenager med at færdes sikkert på nettet

Annonce

Vores børn er nysgerrige og opfindsomme, også selvom det nogle gange kan føre til negative ting. Værst af alt, kan vores børn nemlig ikke holde fingrene fra det, de ikke må røre ved. Hvis vi fortæller vores teenagere, at de ikke må klikke på det her link, så gør de det højst sandsynligt, fordi det er lidt spændende og farligt. Men ofte har det konsekvenserne, og derfor er det vigtigt at lære dem om de konsekvenser.

Fortæl dem konsekvenserne

Når børn ikke er klar over, hvordan de skal færdes på nettet, kan der være store konsekvenser. Det blev set i Umbrella-sagen, hvor en del danske unge blev sigtet for at dele krænkende materiale af mindreårige. Selvom nogle af de unge nok godt vidste, at de lavede noget forkert, er det vigtigt, at du lærer dit barn, hvorfor det ikke er okay.

Det er derfor godt at stille dit barn nogle spørgsmål omkring deres internetbrug og lære dem om GDPR. Er deres profiler på sociale medier online? Deler de ofte ting på nettet? Læser de betingelser, når de downloader nye apps? Vis dem konsekvenserne af dette ved at søge efter deres navn på nettet. Når de ser, at mange af deres statusser og billeder ligger frit fremme for alle, ændrer de forhåbentligt mening om, hvad de deler. Husk dem på at have kode og antivirus på deres enheder, da det er vigtigt, at deres computer er beskyttet mod hackere og de ikke mister værdifulde oplysninger.

Gør det til en leg for dem

Det kan være svært som forælder at snakke med sine børn om et svært emne som dette. Nogle gange har de unge mere lyst til at læse artikler om unge som dem selv. Men hvis du laver små spil ud af det, som f.eks. ”Er det en god idé at dele det her?”, hvor de selv skal komme på svarene, bliver det lidt nemmere for dem at forstå.

Summary
Hjælp din teenager med at færdes sikkert på nettet
Article Name
Hjælp din teenager med at færdes sikkert på nettet
Description
Annonce Vores børn er nysgerrige og opfindsomme, også selvom det nogle gange kan føre til negative ting. Værst af alt, kan vores børn nemlig ikke holde fingrene fra det, de…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 18 feb 2020 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.