Forside » Gæsteindlæg

Hastighedsoptimering af Prestashops: Dét bør du gøre

Hastighed spiller en større og større rolle for, hvordan din webshop ligger placeret i søgeresultaterne hos Google. Derudover betyder hastighed også uhyre meget for, hvordan dine brugere og besøgende oplever din shop. Derfor kan det altså godt betale sig at investere nogle ressourcer på at hastighedsoptimere din prestashop, så både Google og dine brugere er glade og tilfredse, når de surfer rundt på din shop.

 

Sådan hastighedsoptimerer du din prestashop

Husk at slå Force Compile fra

Det er en super god ide at slå denne funktion fra, da den ellers vil give dig en langsommere shop. Ved at slå denne funktion fra, sparer du serveren for en masse unødvendig arbejde, hvilket i sidste ende giver dig en hurtigere og bedre prestashop.

 

Husk at slå HTML kompressor til

Prestashop er udstyret med en HTML kompressor, der har til formål at pakke webshoppen så meget sammen som muligt med henblik på at reducere loadtiden – og dermed gøre den hurtigere. Derfor anbefales det at slå denne funktion til, hvis du ikke allerede har gjort det.

 

Det er en glimrende ide at slå cache til

Det er en super god ide at slå cache til, da denne funktion sørger for at lette presset lidt på databasen, hvilket har en positiv effekt på hastigheden. En aktiv cache giver dig alt andet lige bedre og hurtigere loadtider.

 

Husk også at slå CSS og Javascript kompressor til

Nøjagtigt ligesom med HTML kompressoren (som er tidligere nævnt), er CSS og Javescript kompressoren en god ide at slå til. Denne kompressor sørger for, at komprimere dit website, så det bliver hurtigere for brugerne at surfe rundt på din side.

Ved at benytte dig af ovenstående råd kan du øge din hastighed i prestashop ganske betragteligt. Derfor anbefales det at starte med disse råd, før du hastighedsoptimere yderligere.

 

Andre måder at hastighedsoptimere på/forbedre brugeroplevelsen

Det er et must at gøre din prestashop responsiv

Flere og flere benytter deres smartphones og tablets, når de skal besøge en hjemmeside eller købe noget fra en webshop. Derfor er det et must, at din webshop er responsiv, hvis du gerne vil undgå at gå glip af for mange kunder i fremtiden.

Et responsivt design er uden tvivl noget, der styrker brugeroplevelsen ganske markant. Derfor kan det ikke betale sig at vente længere, da fremtiden blot vil bære præg af flere besøgende fra mobile enheder.

 

Husk at optimere dine billeder så de fylder mindst muligt

Har du mange billeder i din prestashop? I så fald bør du komprimere og optimere dem så meget som muligt uden at gå for meget på kompromis med billedkvaliteten. Der findes en række programmer/plugins du med fordel kan benytte dig af, hvis du gerne vil have hastighedsoptimeret dine billeder. På denne front kan du hente betydelige resultater.

 

Få hjælp af en professionel

Hvis  du har meget svært ved selv at overskue, hvordan du får hastighedsoptimeret din webshop, kan du med fordel tage kontakt til en professionel. Ved at få professionel hjælp er du sikker på, at der bliver gjort noget ved hastigheden, så prestashop bliver hurtigere og bedre at besøge.

Tilslut vil jeg gerne vise dig 2 eksempler på godt optimeret prestashops, nemlig www.petty.dk og www.dressme.dk.

Summary
Hastighedsoptimering af Prestashops: Dét bør du gøre
Article Name
Hastighedsoptimering af Prestashops: Dét bør du gøre
Description
Hastighed spiller en større og større rolle for, hvordan din webshop ligger placeret i søgeresultaterne hos Google. Derudover betyder hastighed også uhyre meget for, hvordan dine brugere og besøgende oplever…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 24 nov 2014 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.