Forside » Sidens nyheder

Guide: Del YouTube-videoer med starttidspunkt

Har du et personligt sted på nettet, hvor du deler dine interesser med omverdenen? Så har du garanteret prøvet at dele YouTube-videoer. Sommetider kan det dog være lange videoer, hvor man kun ønsker at fortælle om en lille del af den – heldigvis er det muligt at angive et specifikt starttidspunkt! Læs mere her.

Overordnet, så kan man dele videoer enten ved poste et link eller indsætte hele videoen (også kaldet “indlejring”). For at få adgang til disse muligheder, klikker man selvfølgelig bare på knappen “Del” under den ønskede video.

Del YouTube video

Afhængig af om man bruger den ene eller den anden metode, er det dog forskelligt, hvordan man begrænser videoen til forskellige tidspunkter, så vi har opdelt guiden i følgende punkter:

Link til video

Når du vil dele et link til en YouTube-video, som skal starte på et bestemt tidspunkt, skal du indsætte #t=XmYs til sidst. Hvis du har gjort det korrekt, får du altså en webadresse, som ligner denne:

http://youtu.be/…#t=XmYs

I stedet for X indsættes antallet af minutter, og ved Y angiver man selvfølgelig sekunder – faktisk kan man også bare angive et tal uden et bogstav som endelse, men så regnes der altid i sekunder. Eksempelvis fører dette link 1 minut og 30 sekunder ind i filmtraileren til Hobbitten: http://youtu.be/OPVWy1tFXuc#1m30s

Indlejring

Proceduren ved indlejring er lidt anderledes end ved links, da man her både har mulighed for at angive start- og sluttidspunkt. Her anvendes koden ?start=XX&end=YY, og man regner altid i sekunder. Følgende stykke kode er et eksempel, hvor videoen er begrænset til at afspille mellem 50 og 70 sekunder.

 <iframe src=”//www.youtube.com/embed/…?start=50&end=70″ height=”239″ width=”425″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″></iframe>

Hvis man indsatte en rigtig video i praksis, vil man få følgende på sin hjemmeside:

Hvis man ikke ønsker at angive et sluttidspunkt, så ignorerer man selvfølgelig bare denne del af koden, og nøjes med at skrive ?start=50. Vi håber, at dette gav en god introduktion til deling af YouTube-videoer, og hvis du selv brænder inde med et tip, kan du selvfølgelig skrive en kommentar.

Summary
Guide: Del YouTube-videoer med starttidspunkt
Article Name
Guide: Del YouTube-videoer med starttidspunkt
Description
Har du et personligt sted på nettet, hvor du deler dine interesser med omverdenen? Så har du garanteret prøvet at dele YouTube-videoer. Sommetider kan det dog være lange videoer, hvor…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 23 jan 2014 - 1 Kommentar

Skrevet af Martin M. Jørgensen

1 Kommentar »

  • freeoculusrift.wordpress.com - 19 juni 2016 kl. 05:34

    Accorsing to Jesus, God blessed a loot of differewnt individuals, not just individuals who think Jesus in God.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.