Forside » Gæsteindlæg

Gode råd til at vælge den rette A-kasse

Hvad er en A-kasse?

I Danmark har vi siden starten af 1900 tallet haft organiserede fagforeninger med tilhørende arbejdsløshedskasser. A-kasserne opstod for at sikre at dem, der blev arbejdsløse ikke skulle gå for lud og koldt vand, så man forsikrede sig ved at betale et månedligt beløb, så man kunne få udbetalt et mindre beløb man kunne leve for, hvis man skulle miste sit arbejde. Det fungerer fortsat ligesådan i dag, men der er dog langt færre der er medlem af en A-kasse end tidligere. En af grundene til dette skal nok findes i at vi har langt færre af de traditionelle jobs, som fabriksarbejdere og ufaglært arbejdskraft, da mange af disse jobs bliver varetaget i udlandet.

Hvorfor vælge en A-kasse?

Når nu de fleste jobs alligevel flytter til udlandet, hvorfor skal du så vælge en A-kasse? Jo flere jobs der flytter udenlands, desto større er muligheden for arbejdsløshed, særligt hvis du er ufaglært eller ikke akademisk uddannet. Derfor er det en god ting at sikre dig mod arbejdsløshed gennem en A-kasse, så du ikke står med håret i postkassen, hvis fyresedlen skulle have dit navn på.

Ligeledes er det en god ide at melde sig ind i en A-kasse allerede mens du er under uddannelse, da du ikke er sikret arbejde når du har færdiggjort din uddannelse. For mange studerende er A-kasser gratis i det første år og de undgår den karantæneperiode efter afsluttet uddannelse, hvis de har meldt sig ind på forhånd. Det betyder at de har sikret sig en indkomst når de bliver færdige og kan søge job uden at skulle bekymre sig ligeså meget om deres indkomst.

Finder du ikke et job kan du altid videreuddanne dig.

Som funktionær eller IT medarbejder er det også en rigtig god ting at være medlem af en A-kasse, da du heller ikke er sikret et job, selvom du måske har arbejdet i virksomheden i 40 år. Når en ny chef kommer til bliver der ofte skiftet ud i staben og hvis du er vant til en høj indkomst, vil det påvirke dine leveomkostninger og købekraft meget, hvis du pludselig står uden job. Nogle A-kasser tilbyder derfor en forhøjet sats til særlige grupper, så man får 80% af sin løn dækket.

Hvilken A-kasse skal du vælge?

Det er et godt spørgsmål, da der findes mange A-kasser i Danmark og de alle sammen tilbyder nogenlunde det samme. Dog kan det være en fordel at have en A-kasse der passer til den branche man arbejder i, da de så vil kunne rådgive bedst muligt omkring nogle problemstillinger. Når du vælger en A-kasse skal det derfor ikke være prisen der er den afgørende faktor, da du kan ende op med ikke at kunne få den hjælp og rådgivning, som er vigtig for dig i en situation, hvor du er blevet fyret uretmæssigt.

Du kan finde en A-kasse oversigt hos Fagmagasinet, som også uddyber yderligere hvilken forskel der er på en A-kasse og en fagforening, samt de enkelte A-kassers medlemsfordele.

Summary
Gode råd til at vælge den rette A-kasse
Article Name
Gode råd til at vælge den rette A-kasse
Description
Hvad er en A-kasse? I Danmark har vi siden starten af 1900 tallet haft organiserede fagforeninger med tilhørende arbejdsløshedskasser. A-kasserne opstod for at sikre at dem, der blev arbejdsløse ikke…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 21 feb 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.