Forside » Gæsteindlæg

Hjælp til farveforløb i Adobe InDesign

Adobe InDesign er programmet du bruger til layout af dokumenter til både tryk og web. Adobe InDesign har indbyggede funktioner til kontrol af typografi og værktøjer til professionelt arbejde med layout, grafik og interaktive publikationer. I denne artikel fortæller vi om Farveforløb, som er et fint værktøj til at skabe liv og effekt i din grafik, og hvordan du bruger værktøjet med forløbsfarveprøver. Det er et populært emne på 4D Konsulenternes InDesign kursus, og teksten er et udpluk fra 4D’s eget udviklede kursusmateriale.

Andre populære Adobe programmer:

Adobe Reader

Adobe Photoshop

Adobe Flash Player

Artiklens indhold:

  • Farveforløb og Oprettelse af Forløbsfarveprøver
  • Lineært farveforløb
  • Radialt farveforløb
  • Farveforløb
  • Kort om Adobe InDesign og 4D Konsulenterne

Opret Forløbsfarveprøver:

En Forløbsfarveprøve er en farveprøve, der består af to eller flere farver, hvor farverne graduerer ind i hinanden. Du kan oprette en Forløbsfarveprøve fra panelmenuen i panelet Farveprøver ved at vælge Ny Forløbsfarveprøve…

forløbsfarveprøve

1. Angiv navnet på din Forløbsfarveprøve.

2. Under Type skal du vælge, om farveforløbet skal være Lineært eller Radial

Lineærtfarveforløb:

Radial farveforløb

Radial farveforløb:

Radial farveforløb

3. I Stopfarve skal du angive, hvilken farveskala der skal bruges for at blande farven i det valgte farvestop. Hvis du allerede har blandet en farve på forhånd og gemt den som en Farveprøve, kan du også vælge at få vist dine Farveprøver fra denne alternativboks.

TIP: Et farvestop er et enkelt skift i farven, i ovenstående illustrationer er der to farvestop, et hvidt og et sort.

4. Afhængig af dit valg i Stopfarve kan du herfra vælge din farve fra listen over Farveprøver eller som vist i eksemplet blande din stopfarve vha. af de trekantede skydere.

5. Forløbsrampen viser dig, hvordan dit farveforløb er opbygget. Du skal klikke på et farvestop for at kunne ændre indstillingerne. Et markeret farvestop vises med en sort trekant , et ikke-markeret farvestop vises med en grå trekant.

6. I Placering kan du ændre et farvestops procentvise placering på farveforløbet

 

Kort om Adobe InDesign og 4D Konsulenterne

Siden 1991 har 4D Konsulenterne leveret uddannelse og konsulentydelser til Danmarks erhvervsliv og offentlige institutioner. 4D Konsulenterne er 100% fokuseret på at skabe værdi for vores kunder – og det har givet succes! Vi er nu en af Danmarks største private kursusudbydere.

Adobe kurser

Vi har en lang række kurser i Adobe programmerne på grundlæggende og udvidet niveau, ligesom vi har udviklet specialkurser indenfor nogle af programmerne. Se vores kurser i bla. Adobe Acrobat, Adobe Illustrator, Adobe InDesign og Adobe Photoshop på www.4d.dk

Summary
Hjælp til farveforløb i Adobe InDesign
Article Name
Hjælp til farveforløb i Adobe InDesign
Description
Adobe InDesign er programmet du bruger til layout af dokumenter til både tryk og web. Adobe InDesign har indbyggede funktioner til kontrol af typografi og værktøjer til professionelt arbejde med…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 13 feb 2011 - 1 Kommentar

Skrevet af 4d

1 Kommentar »

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.