Forside » Gæsteindlæg

Få styr på domænenavnet til hjemmesiden

Det kan være svært at finde på et godt navn til hjemmesiden, og man kommer let til at tænke, at alle de gode domænenavne er taget. De fleste generiske navne er også optaget, og det er som regel ikke længere muligt, at få et gode domænenavn som fx et klassisk dansk efternavn.

Det betyder dog ikke, at løbet er kørt, og man i dag er tvunget til at anvende andre domæneendelser som fx .net, .co osv.

Der er stadig masser af gode ledige navne, hvis man ellers ved hvordan man skal finde dem, og det er der nogle gode værktøjer til.

Vi har kikket lidt på dette indlæg hos netkablet.dk, som kommer med en række kreative tilgange til at finde superdomæner, som frit kan registreres hos DK-hostmaster.

Det er en god ide at bruge nogle software-tools, til at hjælpe med at finde navnet til din hjemmeside, da software er godt til at lave automatiske opslag, som netop er noget af det kedelige ved den ellers kreative proces.

Det tool vi skal se på hedder Bust A Name.

Bust A Name.

Først og fremmest udmærker dette værktøj sig ved, at det hele tiden kun viser dig domæner, som er ledige. Det vil sige, at du slipper for at spilde din tid med at lave opslag på om det ene og det andet navn er ledigt, fordi du kun ser forslag, som rent faktisk er ledigt.

domænenavne

Dernæst kan det hjælpe dig til at afprøve alle mulige kombinationer af en række ord, som du selv definerer. Det vil sige, at du kan liste en række ord, som kan opdeles i containere, og værktøjet vil dernæst forsøge alle kombinationer, og vise dig de resultater, som er ledige domænenavne. Meget genialt.

Det er også muligt at lege med endelser og præfiks, som ligeledes automatisk afprøves på alle de navne man har angivet. Det kan fx være klassiske endelser som ”ly”, ”ster”, ”spot” og ”biz”, eller det kan være endelser, som man selv definerer.

Man skal dog lige være opmærksom på, at det kun er muligt at bruge disse funktioner på .com, .net og .org domæner. Det vil sige, at du ikke kan bruge det til at finde et .dk domænenavn.

Det kan dog også være en god måde at sikre sig et navn, som kan bruge i mange år frem, også hvis det skulle lykkes at skabe sig et navn udenfor Danmarks grænser. Så er det en fordel at tænke stort fra starten, og starte ud med et internationalt navn og domæne til projektet.

Overvej at kikke på top500 virksomheder
Et andet godt tip er at lade sig inspirere af de gode gamle danske virksomheder. Der findes mange lister på nettet over de største danske virksomheder, og mange af disse bruger nogle ord i deres navne, som man kan lade sig inspirere af.

Det kan være ord som: dan, nordisk, fos eller fx en kombination af ens efternavn og produktnavnet. Ved at vælge et sådan navn, signalerer man en vis tyngde med navnet, og vil let kunne ramme en kombination, som kan registreres som .dk og .com.

Summary
Få styr på domænenavnet til hjemmesiden
Article Name
Få styr på domænenavnet til hjemmesiden
Description
Det kan være svært at finde på et godt navn til hjemmesiden, og man kommer let til at tænke, at alle de gode domænenavne er taget. De fleste generiske navne…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 26 maj 2015 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »

  • clothing stores - 26 september 2015 kl. 21:12

    clothing stores

    Få styr på domænenavnet til hjemmesiden | IT-Artikler.dk