Forside » Gæsteindlæg

E-handel mere populært end nogensinde

Det kommer ikke som en overraskelse, at danskernes adfærd med hensyn til online handel fortsætter. De seneste ti år har vi i stigende grad tyet til e-handel, når vi skulle købe noget, og igen i 2016 satte vi rekorder.

På 12 måneder, fra 2015 til 2016, er omsætningen af e-handel steget med hele 20%. Det kommer til udtryk i et forbrug på 70 milliarder kroner, hvilket er det højeste nogensinde for danskerne. Det er samtidig en stigning på knap 12 milliarder i sammenligning med sidste år.

Samtidig er e-handlen de seneste fem år steget med hele 70%, hvilket cementerer det faktum, at e-handel er en alvorlig konkurrent til traditionel detailhandel i fysisk forstand.

E-handel er blevet lettere via teknologi

Hovedårsagen, til at nethandel stadig stiger mere og mere for hvert år, der går, er, at det er blevet og fortsat bliver lettere tilgængeligt. De seneste år har stadig flere og flere fået adgang via smartphones og tablets, samtidig med at forbruget af disse enheder også er steget.

Derudover er applikationer blevet mere normalt på de selvsamme enheder, og eksempelvis søgemaskiner til rejser og online tøjbutikker generer høje salgstal her igennem. Helt konkret har man fra 2012 til 2015 set en stigning på 112 procent i omsætningen af varer købt over mobile enheder.

Ganske enkelt er det blevet lettere at sidde hjemme i stuen, samtidig med at man både har større og mere overskueligt udvalg på skærmen end i den fysiske butik – alt sammen gjort tilgængeligt via teknologi.

Tøj og rejser sælger bedst

Netop fordi e-handel er blevet langt mere tilgængeligt, end det engang var, så er især handel af tøj og billetter steget. At det eksempelvis er nemmere at overskue en større mængde tøj, som desuden kan filteres ud fra brands, størrelser, farver og priser, har tydeligvis gjort en forskel.

Et godt eksempel på dette er forhandlere af babytøj, hvor eksempelvis online udsalg er enormt populært. Bare se et stort babytøjsudsalg online her.

Desuden er handelsbetingelserne også blevet bedre, og de problemer som tidligere opstod ved e-handel, især fragt og retur, er i høj grad blevet forbedret. Fragttiden er typisk kun 1-2 arbejdsdage, samtidig med at returen er 14 dage. Man afhenter og afleverer blot hos et lokalt pakkehus. For dem med en travl hverdag er dette nemmere end at skulle rundt i fysiske butikker.

Norge og Sverige handler mere end danskerne

Selvom vi i Danmark anser os selv som lidt af et forgangsland på mange parametre, så handler vi faktisk mindre på nettet, end både nordmændene og svenskerne gør. Hvor vi handlede for 70 milliarder kroner, så handlede Norge og Sverige på samme tidspunkt for henholdsvis 72 og 79 milliarder kroner. Med andre ord halter vi stadig en smule bagefter, når det kommer til e-handel.

Dog viser tendenserne, at vi de seneste 10 år har haft en mere kontinuerlig stigning inden for nethandel i Danmark. Det betyder, at vi inden for en årrække kan udvikle os til at blive det mest nethandlende land i Norden. Den enorme vækst på 20% på ét år er nemlig markant højere end noget andet land i Norden. Find mere information om nethandel her.

Summary
E-handel mere populært end nogensinde
Article Name
E-handel mere populært end nogensinde
Description
Det kommer ikke som en overraskelse, at danskernes adfærd med hensyn til online handel fortsætter. De seneste ti år har vi i stigende grad tyet til e-handel, når vi skulle…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 19 feb 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.