Forside » Gæsteindlæg

Din computer er dit bedste redskab

itabred

De fleste har nok fået øjnene op for, at computeren kan give os en masse gode redskaber. Nogle gange kan det eksempelvis virke lidt som om, at vi tænker sammen med computeren – det kan være helt svært at nå frem til det rigtige resultat, hvis vi ikke har en computer at kunne samarbejde med. Det kan måske virke lidt uhyggeligt, når du tænker over det. Men det er en udvikling, som vi ikke kan komme uden om. Og lige så skræmmende, som det kan virke, lige så god en ting er det. Vi skal derfor slet ikke være så kede af det, da computeren kan være med til at udrette nogle helt fantastiske ting sammen med os, så længe vi bruger den rigtigt. Der er mange tanker, der slet ikke ville blive fuldendte, hvis det ikke var fordi, at vi havde computeren til at støtte dem op ad undervejs.

 

En computer er en hackers værktøj

Der, hvor computeren kan være med til ødelæggelse, er, når den bliver brugt af en hacker. Den eneste, der får noget ”godt” ud af det, er hackeren selv, som formentlig får samlet sig nogle private data, som han eller hun så bruger til at tjene penge. Dette er derfor slet ikke gavnligt for os mennesker, som til daglig frygter en angreb på vores personlige data fra en hacker. Det vil sige, at en computer i dette tilfælde ikke umiddelbart virker til at være en positiv opfindelse. Computeren kommer heller ikke til at fremstå som en positiv opfindelse, når den er i hænderne på en hacker, men der findes mange andre tilfælde, hvor den kan være til hjælp på den helt rigtige måde.

 

Vi samler viden med computeren

Én ting har vi stort set alle tilfælles med en hacker: Vi bruger computeren til at samle viden. Der er dog forskel på, hvordan det gøres. En hacker samler viden om private data, som er meget ulovligt. Vi andre bruger formentlig computeren til at blive klogere på nogle spørgsmål, som vi ikke selv kan svare på. Måske er det en studerende, som ikke helt kan forstå det, der står i pensumbøgerne og derfor må få informationen uddybet på internettet. Det kan også være en mor, der ikke ved, hvad hun skal lave til aftensmad, og derfor må hun søge på opskrifter for at finde noget inspiration. Et andet tilfælde kan være en, der har fået beskadiget sin bil og bare gerne vil vide, hvad en bilforsikring dækker. Det kan derfor sagtens være helt harmløst at bruge sin computer. Det er ikke kun harmløst, det er også yderst gavnligt, da du på den måde kan blive meget klogere på det, som du er i tvivl om.

Du skal derfor ikke se på computeren som en dårlig ting for mennesket, der kun skaber utryghed. For den kan lige så meget være med til at give dig en tryggere hverdag, når du er i tvivl om noget. I de fleste tilfælde er det også det, computeren bliver brugt til.

 

Summary
Din computer er dit bedste redskab
Article Name
Din computer er dit bedste redskab
Description
De fleste har nok fået øjnene op for, at computeren kan give os en masse gode redskaber. Nogle gange kan det eksempelvis virke lidt som om, at vi tænker sammen…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 21 feb 2018 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.