Forside » Gæsteindlæg

Det skal du vide om trådløs opladning af iPhone

IT-branchen er i rivende udvikling. Særligt Apple har med deres iPhone flyttet grænserne for, hvad en telefon skal kunne. Det nyder forbrugerne godt af, men der er også nogle ulemper ved de nyere telefoner. De seneste iPhones går nemmere i stykker og så løber de hurtigere tør for strøm end en ældre telefon ville gøre. Dette skyldes blandt andet, at man som forbruger både går på nettet på sin iPhone, hører musik men også har en masse Apps som kører i baggrunden og dermed hurtigere vil resultere i et afladet batteri. Man bruger også sin iPhone langt mere end man før har været vant til, og derfor kræver det, at ens iPhone bliver ladt op langt oftere. Der er forskellige måder, hvorpå man kan lade sin iPhone op alt efter hvilken model man har. I denne IT-guide kigger vi på, hvorfor trådløs opladning er blevet så populært og hvad du bør vide, inden du dropper den traditionelle oplader.

 

Derfor vinder en trådløs oplader over traditionel opladning

Alle typer af iPhones kommer med en traditionel oplader, der passer til en stikkontakt. Hvis man vælger at udskifte sin gamle iPhone med en nyere model, skal man dog være opmærksom på, at der skal et nyt opladerkabel til, da Apple for nylig skiftede til deres såkaldte lightning-stik. Derudover kommer der med de seneste modeller i form af iPhone 8 og iPhone X, muligheden for at oplade ens telefon trådløst. Det betyder, at man i stedet for at sætte sin iPhone til en stikkontakt har muligheden for at oplade sin telefon ved at lægge den på en opladningsplade. Mange af disse opladningsplader udnytter den trådløse Qi-teknologi, der leverer opladningshastigheder på op til 7,5 W. Der findes i dag mange forskellige forskellige opladningsplader på markedet og priserne kan variere meget fra model til model.

Der er lavet mange undersøgelser på, hvordan en trådløs oplader til en mobiltelefon eller iPad virker. I starten var trådløs opladning betydelig langsommere end traditionel opladning. Siden Apple opdaterede deres iOS til 11.2, er der dog kommet betydelig mere fart over feltet, hvor effekten blev øget fra 5 – 7,5 W. Teknologien i sig selv er desuden i stor udvikling i øjeblikket, hvorfor det formentlig bliver endnu hurtigere at lade ens telefon op i fremtiden, i takt med at der kommer flere produkter på markedet. Der er allerede flere store producenter så som IKEA der er begyndt at integrere trådløs opladning i møbler så som i deres sengeborde. Andre producenter er ligeledes begyndt, at integrere opladningsplader i deres produkter, hvilket gør det ekstremt nemt at holde mobilen opladet. Af eksempel kan nævnes flere kontormøbler, hvor trådløse opladning bliver integreret direkte i bordpladen på hæve sænkeborde. Dermed slipper man for kabeltræk som ofte kun kommer i vejen.

 

Oplad din iPhone på farten med en powerbank

Det er desuden muligt at anvende en powerbank til opladning af sin telefon, som er transportabel og ladet op hjemmefra, hvis man har brug for at få sin iPhone opladet på farten. En powerbank understøtter alle typer af iPhones og er derfor rigtig smart, hvis ikke man er i nærheden af en el kilde. Powerbanks kommer i mange forskellige varianter og med vidt forskellige kapaciteter. Skal man ud på en længere tur, så kan det være en god idé, at vælge en stor powerbank med en kapacitet på min. 10.000 mAh. Hvis det derimod er en lille tur som du er på kan du typisk nøjes med 2.400 mAh. Nogle af de mest solgte powerbanks kommer bl.a. fra HAWEEL, HOCO, Sandberg og Puro. Dog kan det godt betale sig at læse tests før man tager en endelig beslutning, da der er meget forskel på kvaliteten.

Summary
Det skal du vide om trådløs opladning af iPhone
Article Name
Det skal du vide om trådløs opladning af iPhone
Description
IT-branchen er i rivende udvikling. Særligt Apple har med deres iPhone flyttet grænserne for, hvad en telefon skal kunne. Det nyder forbrugerne godt af, men der er også nogle ulemper…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 21 maj 2018 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.