Forside » Gæsteindlæg

Blog fra Word direkte til SharePoint

Mange har SharePoint enten som intranet, ekstranet website eller alle dele. Og endnu flere blogger! Her giver vi et godt tip til, hvordan du ekstremt nemt kan blogge til SharePoint – med Word.

Artiklens indhold:

  • Blog til SharePoint – med alle Word funktionaliteter
  • Sådan gør du
  • Kort om SharePoint og 4D Konsulenterne

 

 

Vidste du at … du kan blogge til SharePoint direkte fra Word…

Mange bliver frustrerede over blog-funktionaliteten i SharePoint, da formatering af tekst ikke er lige så let som i Word. Justering af tekst, indsættelse af billeder, m.v. kan ikke udføres med særlig avanceret funktionalitet i SharePoint, og man længes efter de rige muligheder, der findes i Word.

Mange ved bare ikke, at Word 2007 og Word 2010 faktisk giver os muligheden for at skrive vores blog-indlæg direkte i Word, og derefter publicere indlægget til SharePoint. Der er endda fuld understøttelse af automatisk upload af de billeder, man vælger at indsætte i sit blog-indlæg.

 

Sådan gør du…

 

En forudsætning er naturligvis, at der allerede er oprettet et blog-site på din SharePoint-portal. Åbn Word og vælg Ny og dernæst Blogindlæg (der kan være lidt forskelle på hvor du finder denne skabelon, men den er tilgængelig som standard i Word 2007 og Word 2010).

Word vil spørge, om du ønsker at registrere en blog-konto med det samme. Dette kan du gøre nu eller vente til du vil udgive dit blogindlæg. Du kan også have flere blogkonti, og dermed blogge fra Word til flere forskellige SharePoint-blogs. Du kan endda bruge Word til at skrive dine blogindlæg til for eks. WordPress.

Båndet tilpasser sig, men de rige tekst-redigerings-værktøjer fra Word er fuldt ud tilgængelige. Du kan nu skrive dit blogindlæg, indsætte billeder og tabeller, m.v. Du kan gemme blogindlægget som et normalt Word-dokument og skrive det færdigt en anden dag.

Når du er færdig med dit indlæg skal du blot vælge at udgive dit indlæg ved at benytte knappen i båndet. Har du ikke allerede registreret en blogkonto, skal du gøre det nu. Du vælger simpelthen blot SharePoint blog i menuen og indsætter dernæst URL’en på det pågældende blog-websted. Dit indlæg udgives med det samme (du kan dog også vælge kun at udgive en kladde) og eventuelle billeder du har indsat uploades automatisk til det billedbibliotek, der findes på blog-webstedet.

Du kan faktisk også administrere kategorier for dine blogindlæg, når du først har registreret en blog-konto.

Kort om SharePoint og 4D Konsulenterne

4D Konsulenterne er Danmarks største udbyder af Microsoft SharePoint kursus og Office kurser. Indenfor SharePoint er der kurser til brugere (uden rettigheder) til superbrugere/ webmastere/webadministratorer m.fl.. Du finder alle vores SharePoint kurser i vores online kursuskatalog på www.4d.dk. Når du har fundet dit kursus, kan du med det samme se alle kursusdatoer et år frem, og desuden se om der er ledige pladser på den ønskede dato.

Summary
Blog fra Word direkte til SharePoint
Article Name
Blog fra Word direkte til SharePoint
Description
Mange har SharePoint enten som intranet, ekstranet website eller alle dele. Og endnu flere blogger! Her giver vi et godt tip til, hvordan du ekstremt nemt kan blogge til SharePoint…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 15 feb 2011 - Ingen Kommentarer

Skrevet af 4d

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.