Forside » Gæsteindlæg

9 tips til at booste din effektivitet med din iPhone

Når du bruger din iPhone, så bruger du den nok ikke optimalt. Der er mange tricks du kan benytte for at blive mere effektiv i brugen af din iPhone, og her kommer en liste som kan gøre dit liv med din iPhone meget nemmere.

  1. Sådan sender du vedhæftede filer

Første skridt er at sørge for at dine filer eller billeder enten er gemt under Billeder eller i iCloud. Derefter starter du en ny e-mail og så trykker du på pilen, så du får værktøjslinjen frem, hvor der står Vælg, Vælg Alt, Indsæt Foto eller Video osv. og vælg så Indsæt Foto eller Video. Som standard bliver iCloud åbnet og du kan nu vælge at indsætte et billede.

Alle andre filer du vil kunne vedhæfte i en e-mail skal deles med Mail først. Vil du, f.eks. sende en pdf fil fra iBooks, så skal du først åbne den i iBooks og dele den med Mail.

 

  1. Sådan gemmer du kladder i Mail

Sidder du og skriver en mail, men skal lige undersøge noget du vil nævne i teksten, så kan du gemme den som kladde. For så at vende tilbage til den, når du har fundet det du skal bruge.

Klik på Annuller i øverste venstre hjørne og vælg Arkiver udkast. Du kan så genfinde mailen i kladde folder.

Vil du bare midlertidigt lukke mailen for at undersøge noget i en anden mail, kan du lukke den ved at trykke ned på emne linjen og så stryge nedad. Titlen på mailen vil være synlig i bunden af siden. Når du så er parat til at fortsætte mailen, skal du bare tappe på titlen og så lukker den op igen.

 

  1. Sådan tilføjer du en aftale fra din mail til din kalender

Det er muligt at tilføje events fra din mail til din kalender. For at aktivere denne funktion, skal du åbne Opsætning > Mail, Kontakter, Kalendere og slå Fundne Aftaler til, hvis den ikke er det allerede.

Fremover, når du får en mail med en aftale, så viser den en notifikation i toppen, som du kan tappe på for at tilføje denne aftale til din kalender. Tap tilføj for at sætte den ind i kalenderen og tilføj igen for at gemme den.

 

  1. Hvordan du ændrer en aftale i din kalender

Åben kalenderen, tryk på aftalen indtil den bliver gennemsigtig og så træk den op eller ned for at ændre tidspunkt eller til højre eller venstre for at ændre dag.

Du kan også trykke på de små cirkler i toppen og bunden og trække op eller ned for at udvide varigheden af aftalen.

For at gøre det endnu hurtigere, kan du også benytte Siri. Sig noget i stil med “lav min aftale på fredag kl. 14 om til lørdag kl. 10”.

 

  1. Sådan tilføjer du rejsetid til din kalender aftale

Rediger den aftale du vil tilføje rejsetid til. Tilføj aftalens adresse. Giv kalenderen tilladelse til at få adgang til din position, hvis den beder om det.

Vælg så alarm og vælg Afgangstid. Så får du en påmindelse om hvornår du skal afsted baseret på rejsetiden fra hvor du er.

Tryk Rediger Aftale og vælg Anden Påmindelse. Her kan du opsætte en påmindelse på op til to uger før aftalen.

Når du er færdig, tryk på Rediger Aftale og så Færdig.

 

  1. Sådan deler du påmindelser

Hvis du bruger Familie Deling, så bliver der automatisk oprettet en delt familie påmindelsesliste. Men alle påmindelseslister kan deles med andre iOS brugere.

Åben den liste du vil dele, tryk på Rediger > Del > Tilføj person og tilføj den mailadresse der er forbundet med personens iCloud konto. Du vil modtage en notifikation når personen har accepteret din anmodning.

 

  1. Sådan indstiller du forskellige vibrationsmønstre til dine kontaktpersoner

Sidder du og skal koncentrere dig og så vibrerer din telefon med en indkommende besked, som så viser sig at være en reklame, så kan man godt gå hen og blive en smule irriteret over afbrydelsen.

På iPhone kan du indstille forskellige vibrationsmønstre til dine kontaktpersoner, så du ved hvem det er der sender en besked. Dermed er det så nemmere at ignorere indkommende beskeder, hvis det er standard vibrationsmønstret og dermed ikke en vigtig besked.

Under Kontakter, skal du vælge den kontaktperson du vil tilføje et vibrationsmønster til og så klik på Vibration. Hvis du ikke kan finde Vibration, skal du klikke på Rediger og tilføje det.

 

  1. Sådan opretter du dit eget vibrationsmønster

iPhone har kun et begrænset antal vibrationsmønstre og så kan det godt ske, at du løber tør for mønstre du gerne vil bruge til dine forskellige kontaktpersoner. Men du kan oprette nye vibrationsmønstre selv.

Under Indstillinger > Lyde skal du scrolle ned til de forskellige lyde og besked alarmer og klik på den du vil ændre. Åbn indstillinger for vibrationer i toppen og scrol ned til Speciel. Klik på Opret ny vibration.

Tryk på skærmen flere gange og hold fingeren på skærmen længere tid, hvis du vil have en længere vibration. Når du er tilfreds, trykker du på Afbryd og så skal du bare navngive vibrationsmønstret og så kan du tilføje den til den valgte kontaktperson.

 

  1. Sådan bruger du data-deling

Er du på farten og har du medbragt din bærbare, så kan det godt være svært at finde en wifi-forbindelse du enten tør eller kan bruge. Åbne forbindelser er som regel forbundet med usikkerhed og derfor ikke anbefalelsesværdigt at bruge, og andre kan være meget langsomme hvis der er mange på systemet. Så hvorfor ikke bruge din iPhone som hotspot i stedet.

Under Indstillinger > Internetdeling kan du så internetdeling til. Sørg dog for at oprette en kode først, så ikke alle og enhver i nærheden kan benytte din telefon som internetforbindelse.

Du kan så se en blå bjælke i toppen af skærmen, der fortæller dig hvor mange enheder er tilsluttet internettet via din telefon. En af de største strømslugere er at dele din internetforbindelse.Så er du på farten kan du med fordel benytte dig af en powerbank, så du ikke pludselig løber tør for strøm.

Du kan også indkøbe et USB-modem. Du kan så sætte dit simkort ind i USB modemmet og sætte det direkte ind i din computer. Eller du kan investere i en bærbar trådløs 3G router, der også har en USB indgang, hvis du har flere enheder med, der skal kunne komme på nettet samtidigt.

Summary
9 tips til at booste din effektivitet med din iPhone
Article Name
9 tips til at booste din effektivitet med din iPhone
Description
Når du bruger din iPhone, så bruger du den nok ikke optimalt. Der er mange tricks du kan benytte for at blive mere effektiv i brugen af din iPhone, og…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 14 nov 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.