Forside » Gæsteindlæg

4 geniale IT-tiltag på Norwegians Dreamliner (+ 1 ikke-teknisk)

Norwegian er et af de første selskaber, der satser helhjertet på Boeings nye Dreamliner-fly.

Alle os der har haft fornøjelsen af at flyve med det forstår det godt. Særligt den gode brændstoføkonomi, der betyder Norwegian (helt i tråd med selskabets taktik) har mulighed for at sælge endnu billigere flybilletter til fx USA og Asien giver god mening. Efter den hårde start med en række flyforsinkelser er Dreamlineren nu i fuld drift.

Men hvad med selve oplevelsen om bord? Er Norwegians Dreamliner et forsøg på at tage noget og gøre det billigere (og derved værre)? Eller er det faktisk en god oplevelse at flyve med?

Undertegnede fløj med Dreamliner direkte fra Københavns Lufthavn i Kastrup til Las Vegas McCarran Airport. Særligt 5 ting udmærkede sig for mig ved flyet – og 4 af dem handler om teknik:

Anti-jetlag

En af de mest prominente funktioner på det nye fly er anti-jetlag. I løbet af turen til Amerika eller Asien bliver lyset i kabinen tilpasset, så du ikke fra det ene sekund til det andet vågner og er helt blæst.

Med lyset er det muligt at ”snyde” kroppen til en lidt skæv døgnrytme, der giver dig en bedre oplevelse, når først du landet med Dreamlineren og går ud af flyet.

Det er ikke slut med jet-lag – men det er bedre, end det nogensinde har været før. Du kan kombinere med brugen af kroppens naturlige søvnhormon melatonin for at gøre chancen for at få en god nats søvn under turen – noget, der også bidrager positivt til at mindske jetlag og derved få en god tur efter ankomst.

Bestil direkte på skærmen

Infoskærmen foran dig er fantastisk på en Dreamliner.

Det er slut med at bestille mad, når der kommer en stor og klodset vogn kørende forbi dig.

Fra nu af kan du se hele udvalget på skærmen foran dig. Køb det du gerne vil og betal med dit kort. Så kommer personalet gående med lige netop din bestilling til dig, når det passer dig.

Det er mere komfortabelt, nemmere og du behøver ikke vente med at gå på toilet, fordi en stor salgsvogn blokerer hele din side af flyet!

Spil mod de andre passagerer

Infoskærmen kan også bruges til at spille små spil som Tetris mod andre passagerer. Hvis I er flere personer, der flyver med samme fly og ikke sidder ved siden af hinanden, kan I på denne måde ”lege” alligevel.

I mange af Norwegians fly har du dog også gratis internet – så du er ikke tvunget til at spille Tetris mod dine (urealistisk gode) venner hele turen.

Infoskærmen har selvfølgeligt også masser af film, serier og hvad du ellers ville forvente af et moderne fly.

Se kamera under flyet

En personlig favorit her er muligheden for at følge med i rejsen med kameraer foran, under og bagved flyet. Se landskabet direkte under dig eller se, hvordan det ser ud fra piloternes vinkel. For flyentusiaster er det en fænomenal funktion.

God plads!

Som lovet er der én ting mere, der er værd at nævne: Nemlig pladsen.

Dreamlineren føles som et større fly, selvom Airbus A380 er meget større i virkeligheden. Der er god plads i kabinen over dig, dine ben er ikke klemte, og du får ikke klaustrofobi af toilettet.

Hvordan de har opnået det med sædvanlig begrænset flyplads er et mirakel.

God tur!

Summary
4 geniale IT-tiltag på Norwegians Dreamliner (+ 1 ikke-teknisk)
Article Name
4 geniale IT-tiltag på Norwegians Dreamliner (+ 1 ikke-teknisk)
Description
Norwegian er et af de første selskaber, der satser helhjertet på Boeings nye Dreamliner-fly. Alle os der har haft fornøjelsen af at flyve med det forstår det godt. Særligt den…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 23 jul 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.