Forside » Gæsteindlæg

3 tips til bedre komfort på dit hjemmekontor

Det er vigtigt, at man arbejder under de rette forhold – også når man arbejder hjemmefra. I begyndelsen af sidste år, troede vi alle, at tiden med hjemmekontor ville være kort. At corona-nedlukningen hurtigt var ovre, og at vi inden for kort tid ville være tilbage på vores kontorpladser. Nu er der gået et år, og mange virksomheder har set fordelene i at medarbejderne arbejder noget eller meget af tiden hjemmefra. Kort sagt: hjemmekontoret er kommet for at blive. Dérfor er det også vigtigt, at du sikrer dig den rette komfort og ergonomiske møbler, så du kan blive ved med at arbejde godt hjemmefra, uden at udvikle skader og skavanker.

1.Ergonomi og trivsel går hånd i hånd

Vi kommer ikke uden om det: Det vigtigste møbel i dit hjemmekontor er din kontorstol. Det bedste du kan gøre for din krop og din sundhed er at investere i en ordentlig og ergonomisk kontorstol. Altså en af dem, der kan indstilles på mange måder, så du har rig mulighed for at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen. For bevægelse og variation er de to største faktorer, når vi taler om fysisk trivsel på (hjemme)kontoret. Det er bl.a. vigtigt at vælge en stol, der følger din krop, og ikke omvendt. Rygstøtten er enormt vigtig, ligesom højdeindstillingen og regulerbar sædedybde er det. Du bør altid sikre dig, at din kontorstol overholder de 7 punkter for den gode kontorstol til dit hjemmekontor, så tager du vare på dig selv og din krop.

2. Bevægelse er et aktivt valg

Bevægelse kommer desværre ikke af sig selv, forstået på den måde, at når vi sidder og arbejder, glemmer vi at holde aktive pauser. Vi sidder ned og spiser frokost og efter arbejder sidder vi i sofaen. Bevægelse er derfor et aktivt valg. Du skal have gang i kroppen og i blodcirkulation, det er vigtigt for dit helbred og trivsel. Læg aktive pauser ind i din kalender, så du flere gange om dagen husker at bevæge dig. Brug 5 minutter på lave strækøvelser, tag en svingom med dig selv mens kaffen brygger og brug noget af frokostpausen på at gå en tur. Så har du det allerede meget bedre, når du sætter dig i kontorstolen igen.

3. God belysning har positiv indvirkning på sindet

Endeligt bør du sørge for, at du arbejder i den rette belysning. Det allerbedste er naturligt sollys, så ryk skrivebordet hen til et vindue, hvis du har mulighed for det. Dernæst er det vigtigt at lamperne i dit hjemmekontor giver tilstrækkeligt med lys. Hyggebelysning er hårdt for øjnene og passer ikke til et arbejdsrum. Sørg for at rummet er godt lyst op, så du føler dig frisk og for din øjnes skyld. God belysninger er ikke kun vigtigt for øjnene men også for sindet.

Summary
3 tips til bedre komfort på dit hjemmekontor
Article Name
3 tips til bedre komfort på dit hjemmekontor
Description
Det er vigtigt, at man arbejder under de rette forhold – også når man arbejder hjemmefra. I begyndelsen af sidste år, troede vi alle, at tiden med hjemmekontor ville være…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 26 apr 2021 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.