Forside » Gæsteindlæg

3 ting du skal have styr på, inden du starter din egen hjemmeside

Flere og flere danskere vælger at springe ud som hjemmesideejere. Nogle ønsker at starte en hyggelig rejseblog, mens andre vælger at starte en virksomhed, som naturligvis skal have en tilhørende hjemmeside. Uanset hvad målet med hjemmesiden er, er der dog en række ting, man skal være opmærksom på. Mange tror nemlig, at det er en smal sag at starte som hjemmesiderejer, men hvis man overser en række essentielle ting fra start, kan det være svært at skabe en god og stabil side, der har plads til at vokse og blive videreudviklet.

Du skal derfor sætte dig godt ind i et par ting fra start, hvis du vil være sikker på, at din hjemmeside har de bedste forudsætninger for at vokse sig større. Dog afhænger dit valg af f.eks. hostingløsning naturligvis af, hvilken type hjemmeside du ønsker at starte, og om den skal udvikles i forbindelse med forretning eller fritid. Du kan blive klogere på dit valg af de forskellige løsninger ved at alliere dig med et webbureau, som kan guide og vejlede dig ud fra dine konkrete behov.

Her kan du læse med og blive sat ind i 3 overordnede ting, der skal være styr på fra begyndelsen, når du starter som hjemmesideejer.

CMS-løsning

Når du starter din hjemmeside, skal du vælge, hvilket CMS-program din side skal bygges op på. Du har flere forskellige muligheder, og dit valg afhænger af, hvilket omfang din hjemmeside får, og hvor meget den vil kræve teknisk. Du kan f.eks. vælge mellem kendte CMS-løsninger som Drupal, Joomla og WordPress, og hvis du ønsker at starte en webshop, findes der programmer som Magento. Dit valg af CMS-program er ikke mindst vigtigt, fordi det er det program, du kommer til at skrive, arbejde og opdatere din hjemmeside i.

SEO

Hvis du ønsker at oprette en hyggelig blog til familie og venner, så de kan følge med i turen til Bali, er dette punkt ikke relevant for dig. Men hvis du skal oprette en hjemmeside til salg online eller til dit firma, er det vigtigt, at du er sat ind i søgemaskineoptimering (SEO). Med SEO kan du nemlig få flere kliks på din hjemmeside ved at have det rigtige tekstindhold på din side. På den måde vil du altså rangere højere på Google, og nye, potentielle kunder vil have lettere ved at finde din hjemmeside.

Hostingløsning og server

Sidst men ikke mindst skal du have placeret din hjemmeside på en server, og her har du altså også flere muligheder. Du kan nemlig vælge imellem dedikeret hosting og shared hosting, som fortæller noget om, hvilken server din hjemmeside bliver lagt på. Med dedikeret hosting får du din egen, mens du med shared hosting deler server med andre hjemmesider. Der er naturligvis forskel i prisen på de to løsninger, og du skal derfor finde ud af, hvor teknisk krævende din side er. De fleste kan du nøjes med et billigt webhotel – læs mere på https://www.dandomain.dk/web-og-mail/hjemmeside/webhotel.

Summary
3 ting du skal have styr på, inden du starter din egen hjemmeside
Article Name
3 ting du skal have styr på, inden du starter din egen hjemmeside
Description
Flere og flere danskere vælger at springe ud som hjemmesideejere. Nogle ønsker at starte en hyggelig rejseblog, mens andre vælger at starte en virksomhed, som naturligvis skal have en tilhørende…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 13 mar 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.