Forside » Gæsteindlæg

3 ting der er uundværlige i skolen

Når du starter i skole efter sommerferien, skal der igen tørres lidt støv af din PC, da den nok har været gemt lidt væk i sommermånederne. En computer, dertilhørende ekstraudstyr samt programmer er i dag essentielle i skolen. Det går hurtigere, når du skriver noter på computeren og skoler benytter typisk online systemer, hvorpå kommunikationen mellem lærer og elever foregår. Uanset om du starter i 9. klasse, en almindelig 10. klasse, 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen hvor det praktiske arbejde i restaurations branchen er i fokus, eller en gymnasial uddannelse, så kan du ikke undvære en computer. En god idé er derfor inden skolestart at tjekke op på, om dit nuværende udstyr er i orden, eller om det trænger til en lille udskiftning.

Vi har nedenfor beskrevet 3 ting, som er vigtige dele af dit IT udstyr:

En computer

Først og fremmest er det vigtigt at tjekke op på, om din computer fungerer som den skal. Har du husket at opdatere din computers software for nyligt? Det er vigtigt, at du gør det, når du bliver bedt om det eller med jævne mellemrum, så den holder sig i topform. Hvis din PC dog er blevet for sløv, og ikke længere passer til dine behov, kan det være, at du skal overveje at investere i en ny. En ny computer er en stor udgift, men hvis du passer godt på den, vil din PC også holde længe.

Hvilke programmer er nødvendige?

Når der er styr på computeren, er spørgsmålet nu, hvilke programmer du skal investere i.

–          Først og fremmest er et antivirus program uundværligt. Et velfungerende antivirusprogram beskytter din computer og dens indhold mod virus, malware og andre trusler. Der findes både gratis antivirusprogrammer og nogle, som du skal betale for. Vælg programmet efter dine behov.

–          MC Office programmer er nødvendige til skolebrug, da de bliver brugt til noteskrivning, opgaveskrivning m.m. Installer gerne den nyeste udgave af programmerne.

Alt afhængig af dine fag i skolen, kan det være, at du bliver bedt om at installere andre programmer til din computer.

Husk backups

Selvom du har installeret alt det nødvendige på din PC, så kan uheldet være ude. Din computer kan risikere at bryde sammen, du kan spilde noget udover tastaturet eller lignende skrækscenarier. Derfor er det vigtigt at du jævnligt laver backups af dine filer. Det sikrer dig, at dine noter og opgaver er gemt, selvom din computer ikke virker længere.
Du kan eksempelvis købe en ekstern harddisk, som er beregnet til at gemme kopier af dine digitale filer. Det er en investering, som du ikke kommer til at fortryde.

Vi, håber at du med dit velfungerende udstyr får en rigtig god skolestart!

Summary
3 ting der er uundværlige i skolen
Article Name
3 ting der er uundværlige i skolen
Description
Når du starter i skole efter sommerferien, skal der igen tørres lidt støv af din PC, da den nok har været gemt lidt væk i sommermånederne. En computer, dertilhørende ekstraudstyr…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 5 sep 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.